Gazete Vatan Logo

Petrol fiyatları düşer mi? OPEC toplantısı ne zaman?

Suudi Arabistan liderliğindeki 13 üyeli Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ile beraber hareket eden ülkelerin oluşturduğu OPEC+ birliği toplantısı bekleniyor. Eylül ayına ilişkin üretim politikasının görüşüleceği toplantıda küresel ekonomideki yavaşlamanın petrol talebini düşüreceği endişeleri hakim. Toplantı sonrası petrol fiyatlarında düşüş olup olmayacağı merak ediliyor. Peki, OPEC toplantısı ne zaman yapılacak? Petrol fiyatları düşecek mi? Akaryakıt indirimi gelir mi? İşte detaylar…

Petrol fiyatları düşer mi? OPEC toplantısı ne zaman?

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubu eylül ayı petrol üretimini görüşmek üzere toplanacak. Suudi Arabistan liderliğindeki 13 üyeli OPEC  ile Rusya önderliğindeki OPEC dışı petrol üreticisi 10 ülkenin enerji ve petrol bakanlarının, piyasa koşullarını değerlendirmek ve eylül ayı itibarıyla uygulanacak üretim miktarını görüşmek üzere biraraya gelecek. Küresel piyasalardaki endişelerin petrol talebini düşüreceği beklenirken petrol fiyatlarında da düşüş beklentisini arttırdı. Peki, OPEC toplantısı ne zaman yapılacak? Petrol fiyatları düşecek mi? Akaryakıt indirimi gelir mi? İşte detaylar…

OPEC TOPLANTISI NE ZAMAN?

Eylül ayı üretim politikasına karar verilecek olan OPEC toplantısı bugün gerçekleştirilecek.

PETROL FİYATLARI DÜŞER Mİ?

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve beraber hareket eden ülkelerin oluşturduğu OPEC+ birliğinin bugün eylül ayı üretim hedeflerini belirleyeceği toplantı öncesinde petrol 100 doların hemen üzerinde hareket ediyor.

Haberin Devamı

Küresel ekonomideki yavaşlamanın petrol talebini düşüreceği endişeleri ve dolardaki artışın etkisiyle düşen 100 doların altına inen petrol fiyatları kayıplarının bir kısmını geri aldı.

Eylül ayına ilişkin üretim politikasının görüşüleceği toplantıda, grubun üretimini sabit tutacağı ya da çok az artıracağı öngörülüyor.

Uzmanlar, petrol sahalarındaki yatırım eksikliği nedeniyle birçok üye ülkenin üretim kotalarını karşılamakta zorlandığı göz önüne alındığında grubun arzı artırmasının zor olacağını ifade ediyor.

Toplantı sonrası petrol fiyatlarında düşüş beklenirken analistler fiyatlarda artış olabileceğini açıkladı.

Shell İcra Kurulu Başkanı Ben van Beurden, geçen hafta yaptığı açıklamada fiyatların yükselme olasılığının daha fazla olduğunu belirtmişti.