Gazete Vatan Logo

Outlet oluyor

İstanbul’un en yüksek binalarından Levent’teki Sapphire’in alışveriş merkezi yakında outlet konseptine dönecek. Kiler GYO Yönetim Kurulu Başkanı Kiler, “Yarı outlet gibi bir model gündemde. Detayları önümüzdeki günlerde belli olacak” dedi

Outlet oluyor

İstanbul’un en yüksek binalarından biri olan Levent’teki 261 metre uzunluğundaki İstanbul Sapphire’in alışveriş merkezinde konsept değişiyor. Kiler GYO tarafından 2011 yılında hizmete açılan alışveriş merkezi, ‘yarı-outlet’ olacak.

Kiler GYO Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, alışveriş merkezinin şu anda yüzde 80-85 oranında doluluğa sahip olduğunu belirterek, “Alışveriş merkezini geliştiriyoruz. Prime Development, yeni konsept üzerinde yaklaşık 6 aydır çalışıyor. Yarı outlet gibi bir model gündemde. Detayları önümüzdeki günlerde belli olacak” dedi.

Rezidanslar satıldı

İstanbul Sapphire’in inşaatı 2006’da başlamış, Mart 2011’de bina tamamlanarak hizmete girmişti. Açıldığı dönemde hem Avrupa’nın hem de İstanbul’un en yüksek binası olarak hafızalara kazınan Sapphire’de Kiler GYO 2015 yılında paylarını ve seyir terasını satışa çıkardığını duyurmuş, Katarlı bir gruba da yetki vermişti. Ancak Şubat 2017’de İranlı Mehrdad Safari’ye KDV hariç 90.5 milyon dolara 47 rezidans birden satan şirket, binanın tamamının satışını gündeminden çıkardı. Şu anda Sapphire’de kendilerine ait rezidans dairesi kalmadığını, alışveriş merkezindeki dükkanlar ve Seyir Terası’nın bünyelerinde bulunduğunu ifade eden Kiler, terası da yılda 280 bin kişinin ziyaret ettiğini ifade etti. Sapphire’nin son değerleme raporuna göre, 200’ü aşkın dükkanın bulunduğu AVM ve seyir terasının değeri 221.4 milyon dolar, kira geliri 11.2 milyon dolar olurken bunun yüzde 70’i Kiler GYO’ya ait.

Haberin Devamı

2.7 milyar liralık 7 ‘Referans’
Kiler GYO, 2018 yılında yatırımlarına hız veriyor. ‘Referans’ markasıyla bugüne kadar Güneşli, Kartal, Bahçeşehir ve Başakşehir’de projeler inşa eden şirket, Beylikdüzü ve Kartal’da yeni yatırımlara başlayacak. Nahit Kiler, devam eden 5 konut projesi ve bu yıl hayata geçirecekleri 2 konut projesiyle toplam 2.7 milyar TL’lik yatırım değerine ulaşacaklarını söyledi. Gündemlerinde Kanal İstanbul, 3. Havalimanı ve Kuzey Marmara Otoyolu gibi mega projelere yakın noktalarda yatırım yapmanın da olduğunu ifade eden Kiler, “Özellikle Kanal İstanbul’un sektördeki canlılığı daha da artıracağını düşünüyoruz” dedi. Kiler, 2017 yılını 313 milyon kâr ile kapadıklarını da sözlerine ekledi.

Haberin Devamı