Gazete Vatan Logo

Onları da dondurdular!

Sahan,lahmacun ve içli köfteyi dondurdu...

1970 yılından beri Gaziantep Mutfağı’nın örneklerini tüketicilerle buluşturan Sahan Restoranları, bu lezzetleri dondurulmuş gıda olarak da sunacak. 12 çeşit ürünü marketlerde satışa sunduklarını belirten Sahan Restoranları Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, “Tüm dünyayı sarsan ekonomik krizde işçi çıkarmak yerine krizi yeni yatırım fırsatı olarak değerlendirdik. 10 milyon dolarlık yatırımı ile başta Migros, Metro, A101, BİM, Carrefour, Tansaş olmak üzere Marmara ve Trakya’daki zincir marketlerde ürünlerimiz satışa sunuldu. Sahan sadece yöresel lezzetlerin değil Türk mutfağını oluşturulan lezzetlerin de üretimine geçecek” diye konuştu.

Pazı, lahana, yaprak sarma, acılı kıyma kebabı, Urfa, karnıyarık, kuşbaşılı, karışık, kabak, patlıcan, biber dolması, pide, içli köfte ve lahmacunu tadı ile dondurduklarını kaydeden Öztan, “Bu yatırım kendi topraklarımıza ait yöresel yiyecekleri dünyaya tanıtmak prensibi taşıyor. Zincir marketlerden 7.5-8.5 TL arasında değişen fiyatlarıyla alınan dondurulmuş ürünler evde zamandan ve paradan tasarruf etmemizi sağlıyor” dedi.

’İhracata başlayacağız’

Tahir Tekin Öztan, önümüzdeki dönemlerde Ortadoğu ve İran’dan gelen yoğun talep üzerine bu ülkelere ihracat yapacaklarını, işlenmiş et engeli kalktığında Avrupa’ya da kolaylıkla ihracat gerçekleştirebileceklerini vurguladı.

Haberin Devamı