Gazete Vatan Logo

Ocak ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? Ocak ayı enflasyon enflasyon tahmini yüzde kaç, TÜİK ocak enflasyon ve TEFE TÜFE verileri ne olur?

Enflasyon oranı 2022 ne zaman açıklanacak? Ocak ayı enflasyon rakamları şubat ayıyla en çok merak edilen konu oldu. Piyasanın gözü kulağı enflasyon oranının ne zaman açıklanacağında. Merkez Bankası 2022 Ocak ayı enflasyon tahmini geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Memur, emekli zam oranı, kira artış oranı gibi rakamları etkileyen enflasyon oranı ile TEFE TÜFE verileri TÜİK tarafından yapılacak açıklamayla belli olacak. Peki, ocak enflasyon ne zaman açıklanacak? Ocak 2022 enflasyon oranı tahmini yüzde kaç?

Ocak ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? Ocak ayı enflasyon enflasyon tahmini yüzde kaç, TÜİK ocak enflasyon ve TEFE TÜFE verileri ne olur?

Ocak 2022 enflasyon oranı tahmini ve rakamların açıklanacağı tarih sorgulanıyor. Enflasyon oranı tahminleri geçtiğimiz günlerde TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu tarafından duyuruldu. Güncel enflasyon oranı merakı ise iyice arttı. Peki, Ocak ayı enflasyon ne zaman açıklanacak? 2022 ocak enflasyon beklentisi yüzde kaç, TÜİK ocak enflasyon ve TEFE TÜFE verileri ne olur?

OCAK ENFLASYON ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Enflasyon rakamları 3 Şubat 2022 tarihinde TÜİK tarafından açıklanacak.

3 Şubat Perşembe günü saat 10:00'da duyurulacak veriler ocak ayı enflasyonunu gösterecek. Açıklamada aylık ve yıllık enflasyon verileri paylaşılacak.

OCAK AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜZDE 10,09 OLDU

Ankete göre, ekonomistlerin ocak ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 10,09 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin ocak ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 7,46, en yüksek yüzde 13,72 aralığında yer aldı.

YILLIK ENFLASYON ORANI BEKLENTİSİ DE YÜZDE 48,42'YE YÜKSELDİ

Ekonomistlerin ocak ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 10,09) göre bir önceki ay yüzde 36,08 olan yıllık enflasyonun yüzde 48,42'ye yükseleceği hesaplanıyor.

Haberin Devamı

Tüketici Fiyat Endeksi, aralıkta bir önceki aya göre yüzde 13,58 artış göstermişti.

ARALIK AYI ENFLASYONU YÜZDE KAÇTI?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2021 yılı Aralık ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamlarını geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. Buna göre, TÜFE'de 2021 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 13,58, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 36,08 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 19,60 artış gerçekleşmişti.