Gazete Vatan Logo

Nakte Amazon merhemi

Yakında Türkiye ofisini açacak e-ticaret devi Amazon ile bir araya gelen Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği’nin Başkanı Süleyman Gürsoy, “Onlara nakit paranın firmalara dönme sıkıntısını anlattık. Bu soruna merhem olmalarını istedik” dedi.

Nakte Amazon merhemi

Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı (AYMOD), 59’uncu kez kapılarını açtı. CNR EXPO Yeşilköy’de ayakkabı sektörünü bir araya getiren ve 7 Nisan’a kadar açık kalacak fuarda bu yıl, 400’ün üzerinde firmanın 1.000’den fazla markası yerini aldı. Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Süleyman Gürsoy, talepten memnun olduklarını söyledi. Fuarın bu yıl 30 bin metrekareye çıktığını ancak yine de talebi karşılamakta zorlandıklarını söyleyen Gürsoy, “Alanında Türkiye’nin 1’inci, Avrupa’nın 2’nci fuarıyız” dedi. Geçtiğimiz hafta, yakında Türkiye’de ofis açacak e-ticaret devi Amazon ile bir araya geldiklerini de söyleyen Gürsoy, sözlerini şöyle sürdürdü: “Nakit paranın firmalara dönme sıkıntısını anlattık. Bizim tek derdimiz üyelerimize iş çıkarmak. Bu soruna merhem olmalarını istedik. Çünkü biz ekonomiye katkı sağlayan, canlandıran bir dernek olmak istiyoruz.”

Türkiye’de yılda 250 milyon çift ayakkabı satışının yapıldığını söyleyen Gürsoy, “Yurt dışına yılda 300 milyon çift ayakkabı ihraç ediyoruz. Bu yıl hedefimiz 1 milyar dolar ihracat yapmaktı ancak bu rakamın üzerine çıkacağız” dedi. 25 bin ziyaretçinin beklendiği fuarda, 80’den fazla ülkeden alım heyeti ağırlanacak.

Haberin Devamı

Sayacılıkta kadın istihdamı

Selçuklu’dan günümüze kadar 1.000 yıldır ayakkabı yapımıyla uğraşan Denizli’nin Yeşilyuva Köyü’ndeki kadınlar, hünerlerini fuarda kurdukları çadırda gösterdiler. ‘Ayakkabıda Kadın Eli’ projesi kapsamında, sayacılık mesleğinde kadın istihdamının önemine dikkat çektiler. Dünyada bu işi kadınların ancak Türkiye’de erkeklerin yaptığını belirten Süleyman Gürsoy, “Biz istedik ki kadınlar bu işin içinde daha fazla yer alsın. Mahallelerindeki, hatta evlerindeki ufak atölyelerle para kazanabiliyorlar. 4 adet atölye açacağız” dedi.
3 bin $’lık gelin ayakkabısı
Hammer Jack, Twigy, Cabani, Ricardo Colli, Lapinta başta olmak üzere Devran, İnuovo Lota, Ridge, İlvi, Marcomen, Bulldozer, Darkwood, Topbaş United, Ferudun Kundura, Poletto, Sofia Baldi, Dunlop, Kemal Tanca, Molyer ve Sherlockson gibi ünlü firmaların katıldığı fuarda özel olarak tasarlanan 3 bin dolarlık inci süslemeli gelin ayakkabısı ve 10 bin TL’lik yılan derisinden çanta ile perakende fiyatı 1.100 TL olan Bufalo derisinden imal edilen kadın çizmeleri dikkat çekti.

Haberin Devamı