Gazete Vatan Logo

Mülteciler teknoloji ile uyum sağlayacak

Davos Zirvesi’nde konuşan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Suriyeli mültecilerin eğitim ve iletişim alanlarındaki problemlerine çare olarak Turkcell’in geliştirdiği çözümleri anlattı, Suriyelilere yönelik ‘Merhaba Umut’ projesinin önemini vurguladı.

Mülteciler teknoloji ile uyum sağlayacak

3 bin dünya liderinin ziyaret ettiği Dünya Ekonomi Forumu’na konuşmacı olarak katılan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Davos Zirvesi’nde, ülkemiz sınırları içerisine yaşayan Suriyeli mültecilerin herkesle eşit şartlara sahip olmasını sağlamak amacıyla Turkcell’in geliştirdiği projeleri anlattı.

Terzioğlu, konuşmasında Turkcell’in ilk etapta mobil uygulama olarak hayata geçirdiği ve daha sonra AFAD, Prodea Systems ve Naiim işbirliğiyle geliştirerek Kahramanmaraş Geçici Barınma Merkezi’ne entegre edilen ‘Merhaba Umut’ eğitim projesinin önemine dikkat çekti. ‘Merhaba Umut’ mobil uygulaması Türkiye’de yaşayan Suriyeli mültecilerin Türkçe öğrenme, iletişim kurma ve bilgi edinme gibi en temel ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek ‘Merhaba Umut’ eğitim projesi ile de Kahramanmaraş’taki merkezde çocuk, genç ve yetişkinlere özel eğitim, sağlık, günlük yaşam içerikleri ve Türkçe öğrenme imkânı sunulacak.

İletişim teknolojileri

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu konuşmasında şunları anlattı: “Dünyada en fazla sayıda mülteciye ev sahipliği yapan ülke olan Türkiye’de yaklaşık 3 milyon Suriyeli yaşıyor. Turkcell olarak, 1.2 milyondan fazlasına hizmet verdiğimiz bu müşterilerimizin ihtiyaçlarını araştırdığımızda parasal yardım, yiyecek ve barınaktan sonra gelen en büyük ihtiyaç taleplerinin eğitim olduğunu görüyoruz. Bununla birlikte dil problemi hem çocuk hem de yetişkinler için her alanda olduğu gibi eğitimde de problem. İletişim teknolojileri bu zorluklara karşı önemli çözümler yaratma potansiyeline sahip. Bu bakış açısıyla, 20 Eylül’de Turkcell Akademi’nin geliştirdiği, özellikleri arasında Türkçe-Arapça temel dil eğitimi ile anında sesli çeviri imkanı da bulunan mobil uygulamamız ‘Merhaba Umut’u lanse ettik. Bugün de bir sonraki aşama olarak, Kahramanmaraş’ta bulunan Geçici Barınma Merkezi’nde bir eğitim merkezi oluşturma amacıyla mobil uygulamamız ‘Merhaba Umut’u yeni bir boyuta taşıyoruz.”

Haberin Devamı

Yüksek hızda internet verilecek

ARALIK 2016’da faaliyete geçen Kahramanmaraş Geçici Barınma Merkezi’nde, önümüzdeki günlerde hayata geçireceği ‘Merhaba Umut’ eğitim projesi ile yer alan Turkcell, çocuk ve gençlere özel Arapça K-12 eğitimleri, yetişkinler için haber, sağlık ve günlük yaşama dair içerikler ile Türkçe öğrenme olanağı sağlıyor. Turkcell, merkezde ayrıca 4.5G hızında mobil iletişim ve yüksek hızlı fiber internet sunuyor. Kahramanmaraş, yüksek hızda fiber internet hizmetinin ücretsiz olarak mültecilerin hizmetine sunulduğu ilk merkez olacak.

Haberin Devamı