Gazete Vatan Logo

Motorine zam geldi mi13 Haziran? Motorin fiyatları 30 lira mı olacak, motorine 2.60 TL zam mı gelecek? EPGİS açıklaması!

Akaryakıt fiyatlarındaki dalgalanma devam ederken bu gece yarısı motorine 2 lira 60 kuruş zam geleceği haberi yayıldı. Uzun süredir akaryakıt zamlarını açıklamayı bırakan EPGİS, zam haberiyle ilgili açıklama yaptı. Peki, Motorine zam 13 Haziran EPGİS açıklaması! Motorin fiyatları 30 lira mı olacak, motorine 2.60 TL zam mı gelecek?

Motorine zam geldi mi13 Haziran? Motorin fiyatları 30 lira mı olacak, motorine 2.60 TL zam mı gelecek? EPGİS açıklaması!

Motorinin litre fiyatı 30 lirayı aşacak haberlerinin ardından EPGİS, zam açıklaması yaptı. Dolardaki yükseliş ve brent petrol fiyatlarındaki artış gözlerin akaryakıt fiyatlarına çevirdi. Cumartesi günü benzine 2 lira 21 kuruş, LPG'ye 54 kuruş zam gelmişti. Bu gece yarısı da motorine 2 lira 60 kuruş zam geleceği ve motorinin litresinin 30 lirayı aşacağı iddia edildi. Peki, Motorin fiyatları 30 lira mı olacak, motorine 2.60 TL zam mı gelecek?

Motorine zam gelecek mi, motorin 30 lira mı olacak?

11 Haziran Cumartesi günü benzinin litre fiyatına 2 lira 21 kuruş, LPG'ye de 54 kuruş zam gelmişti. Cumartesi gelen zammın ardından benzinin litresi İstanbul'da 28.44'e, Ankara ve İzmir'de 28.57'ye yükseldi. Benzin ve LPG'den sonra motorine de bu gece yarısı zam yapılacağı iddia edildi.

Hakkında zam haberlerini paylaştığı için soruşturma açılan Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) sosyal medya hesabından zam haberini yalanladı. EPGİS'in sosyal medya hesabından zam haberini yayanlar hakkında soruşturma açılması istendi. EPGİS, "Sosyal medyada ve bazı basın organlarında bugün motorine 2,60 TL/LT zam geleceği bilgisi yayılmaktadır. Bugün için herhangi bir ürüne zam beklentisi yoktur. Yarın için ise bugün piyasalarda oluşacak değerler belirleyici olacaktır" denildi.

Haberin Devamı