Gazete Vatan Logo

Motorin fiyatları güncel liste 29 Kasım 2022! Motorine indirim var mı, benzine indirim geldi mi? Akaryakıt fiyatlarında son durum!

Rusya-Ukrayna savaşı brent petrol fiyatlarında dalgalanmayı devam ettirirken benzin ve motorin fiyatlarının güncel durumu merak ediliyor. Bugün pompaya yansıyan 82 kuruşluk indirimin ardından gözler yeniden akaryakıt fiyatlarına çevrildi. Peki, Motorine indirim var mı, benzine indirim geldi mi? 29 Kasım 2022 güncel motorin fiyatları listesi…

Motorin fiyatları güncel liste 29 Kasım 2022! Motorine indirim var mı, benzine indirim geldi mi? Akaryakıt fiyatlarında son durum!

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişiklikler vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını daha yakından takip etmesine neden oluyor. Bu gece yarısından itibaren motorine 82 kuruş indirim geldi. Peki, Motorine indirim var mı, benzine indirim geldi mi? İşte 29 Kasım 2022 günce akaryakıt fiyatları

Motorine indirim var mı, benzine indirim geldi mi?

Motorine bu gece de 58 kuruşluk bir indirim gelmesi bekleniyor.

Dün motorinde 82 kuruşluk indirim gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıdı. Benzin grubunda ise bir indirim beklentisi yok. 

İstanbul'da 22,5 liraya düşecek

Bu gece yarısından itibaren pompaya yansıyacak indirimle birlikte İstanbul'da motorinin litre fiyatı 22,5 liraya düşecek.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Haberin Devamı

İstanbul'da motorin litre fiyatı 23.03 liradan satılıyor.

Benzinin litresi ise ortalama 20.17 liradan satılıyor.