Gazete Vatan Logo

Merkez Bankası faiz kararı saat kaçta açıklanacak? Merkez Bankası toplantısı ne zaman, TCMB faiz kararı ne olur?

Kasım ayı Merkez Bankası faiz kararı, Para Politikası Kurulu toplantısının ardından açıklanacak. Merkez Bankası’nda yapılan yeni görevlendirmeler sonrası açıklanacak ikinci faiz kararı olacak. İç piyasalarda son bir haftadır süren hareketlilik nedeniyle yatırımcının gözü, Merkez Bankası faiz kararına çevrildi. Peki, TCMB faiz kararı ne zaman? Merkez Bankası faiz indirecek mi? Faiz kararı ne olur? İşte detaylar…

Merkez Bankası faiz kararı saat kaçta açıklanacak? Merkez Bankası toplantısı ne zaman, TCMB faiz kararı ne olur?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından her ay gerçekleştirilen Para Politikası Kurulu toplantısı ise aylık politika faizi açıklanıyor. TCMB, bugün Para Politikası Kurulu toplantısında faiz kararını açıklayacak.

Merkez Bankası tarafından gerçekleştirilecek , Para Politikası Kurulu toplantısının ardından faiz kararı açıklanacak. Peki, TCMB faiz kararı ne zaman? Merkez Bankası toplantısı ne zaman? Faiz kararı ne olur? İşte detaylar…

MERKEZ BANKASI TOPLANTISI NE ZAMAN?

TCMB Para Politikası Kurulu toplantısı18 Kasım 2021 tarihinde yapılacak. Karar saat 14.00'te açıklanacak.

Analistler, cari dengede beklentilerin üzerinde fazla verilmesinin ardından gözlerin gelecek hafta gerçekleştirilecek TCMB'nin Para Politikası Kurulu toplantısına çevrildiğini, faiz indirimlerinin bu toplantıda da devam edebileceğini söyledi.

PPK FAİZ KARARI İÇİN BEKLENTİ ANKETİ SONUÇLANDI

AA Finans'ın 18 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilecek PPK toplantısına yönelik piyasa beklenti anketi, 21 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Haberin Devamı

Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyanı 100 baz puan indirim yönünde gerçekleşti.

Anket sonuçlarına göre, 1 ekonomist 25 baz puan, 5 ekonomist 50 baz puan, 13 ekonomist 100 baz puan ve 2 ekonomist de 150 baz puan politika faizinin düşürüleceğini tahmin ediyor.

Ekim ayındaki PPK toplantısında politika faizi 200 baz puan indirilerek yüzde 18'den yüzde 16 seviyesine çekilmişti.

Ekonomistlerin yıl sonu politika faiz oranına ilişkin beklentilerinin medyanı ise bir önceki anket dönemine göre 200 baz puan azalarak yüzde 15 oldu.