Gazete Vatan Logo

Merkez Bankası dolara müdahale etti mi, dolara nasıl müdahale eder? Merkez Bankası dolara müdahalesi sonrası dolar ne kadar oldu?

Merkez Bankası dolara müdahale edecek mi, sorusu yanıt buldu. Merkez Bankası'nın döviz kurlarında görülen fiyat oluşumları nedeniyle satım yönünde doğrudan müdahale ettiğini duyurdu. Merkez Bankası’nın dolar müdahalesinin miktarı da belli oldu. Peki, Merkez Bankası dolara nasıl müdahale eder?

Merkez Bankası dolara müdahale etti mi, dolara nasıl müdahale eder? Merkez Bankası dolara müdahalesi sonrası dolar ne kadar oldu?

Merkez Bankası dolara müdahale etti mi? Merkez Bankası dolara müdahale etti. TCMB, bugün miktar yöntemiyle düzenlediği 8 Aralık vadeli repo ihalesi ile piyasaya 82 milyar 999 milyon 999 bin 962 milyon lira verdi. İhaleye 191 milyar liralık teklif geldi. İhalede basit faiz yüzde 15 olurken, bileşik faiz ise yüzde 16,16 seviyesinde gerçekleşti. Peki, Merkez Bankası dolara nasıl müdahale eder? Merkez Bankası dolara müdahalesi sonrası dolar ne kadar oldu?

Merkez Bankası dolara müdahale etti, dolara nasıl müdahale ediyor?

Döviz kurlarında yaşanan oynaklığa Merkez Bankası'ndan müdahale geldi. TCMB'den yapılan açıklamada, "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir" denildi. TCMB, Ocak 2014'ten bu yana ilk kez döviz piyasasına doğrudan müdahale etmekte olduğunu bildirdi.

Merkez Bankası dolar satarak kura müdahale ediyor. 

Merkez Bankası dolara müdahalesi sonrası dolar ne kadar oldu?

TCMB'nin müdahale açılaması öncesi Dolar kuru 13,8847 seviyesini görmüştü. Açıklama sonrası kur 12.30 itibarıyla 12.97 seviyesine kadar çekildi. 

Haberin Devamı

TCMB, en son doğrudan müdahaleyi 23 Ocak 2014 tarihinde, yani yaklaşık 8 yıl önce yapmıştı.