Gazete Vatan Logo

Mercedes: Hükümet rüşvete önlem alsın!

Mercedes-Benz Türk A.Ş Direktörler Kurulu Başkanı Till Becker, Türkiye'de büyümeye kararlı olduklarını, 250 milyon euroluk yatırım daha yapacaklarını söyledi ve ekledi: Yeni hükümetten rüşveti engellemesini bekliyoruz.

Mercedes-Benz Türk A.Ş. Direktörler Kurulu Başkanı Dr. Till Becker, Türkiye'de büyümeye kararlı olduklarım vurgulayarak, "Şu ana kadar yarım milyar eurodan fazla yatırım yaptık. 7 yıllık dönemde 200-250 milyon euroluk daha yatırım yapabileceğimizi düşünüyorum" dedi.
Till Becker, TÜSİAD Yabancı Sermaye Çalışma Grubu olarak bu yaz hazırladıkları raporu bazı uyarlamalarla yeni hükümete de sunmayı hedeflediklerini söyledi.
"Ben şahsen kayıtdışı ekonominin de ele alınmasını bekliyorum. Bu Hazine'nin gelirleri açısından ve Türkiye'nin geleceği için de çok önemli" diyen Till Becker, Türkiye'de rüşvete karşı daha güçlü önlemler alınması gerektiğine de dikkat çekti. Becker "Yabancı sermayenin karşısına çıkan sorunlar var. Bunların içinde en önemlisi eşit muamele görememek. Bu sorunun ortadan kalkması, rüşvete karşı önlem alınması gerekiyor. Meclis'te bu çoğunluğa sahip bir hükümetin çok aşırı durumlarda politikacıların dokunulmazlıklarının
kaldırılmasını da ele alması gerekir. Bunların mutlaka gerçekleşmesi gerekir demiyorum ama bunlar mutlaka masaya yatırılması gereken konular" diye konuştu.
Raporda, yabancı sermayenin sorunlarının 9 ana başlıkta toplandığım dile getiren Becker, bunların, "Vergilendirme, yatırım promosyon ajansı kurulması, muhasebe sistemleri, tarife dışı engeller, teşvikler, özelleştirme, hukuk sistemi, altyapı ve eşit muamele"den oluştuğunu anlattı.

Erdoğan'a otobüs sattık
Yeni hükümetle ilgili görüşlerini de aktaran Becker, içeride ve dışarıda artık uygulamaların beklendiğine dikkat çekerek, şunları söyledi:
Avrupa'da, diğer ülkelerde önce dikkatle, bekle gör politikası izleniyor. Herkes AK Parti'yi tam tanımıyor ve o yüzden bekleyip görmek istiyorlar. Ama bizim sayın Erdoğan ile iyi bir işbirliğimiz oldu. Belediye'ye ilk 500 otobüsümüzü onun zamanında sattık. Bütün bunları bekleyip göreceğiz."

Haberin Devamı