Gazete Vatan Logo

Mercedes Benz'in otobüs üretim üssü Türkiye oldu

Mercedes Benz otobüslerin yeni amiral gemisi olacak Travego, önümüzdeki yıldan itibaren sadece Türkiye'de üretilecek ve dünyaya ihraç edilecek. Türkiye, bu kararla otobüs üretim üssü Almanya'nın unvanını elinden alacak

Mercedes Benz Türk'ün üretimine başladığı yeni otobüs modeli Travego', önümüzdeki yıldan itibaren tüm dünyaya Türkiye'den ihraç edilecek. Mercedes-Benz Türk'ün 11 yıl aradan sonra İstanbul'da üretimine başladığı yeni şehirlerarası otobüsü, Mart ayının sonundan itibaren Türkiye'de satışa sunulacak. Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Till Becker, bir dünya otobüsü yaratmayı başardıklarını söyleyerek, "Bugün hem bizim hem de Türkiye için çok önemli. O403, bizim amiral gemimizdi. Bunun yerini yeni Travego alacak. Yeni Travego sadece Türkiye'de üretilecek ve dünya çapında Mercedes Benz'in bir numaralı şehirlerarası otobüsü olacak. Türkiye'de de satılmaya başlanacak. Önce İstanbul, daha sonra dünya piyasaları fethedilecek" dedi.

Becker, Mercedes otobüslerinin Türkiye pazarının yüzde 75'ine sahip olduğunu belirterek şöyle devam etti:

75 milyon euro ilave yatırım yapıldı
"Travego, Türkiye'de yeni bir segment açıyor. O403 zaten çok başarılı bir otobüstü, üretimi devam edecek. 75 milyon euroluk ilave yatırım yapılan Hoşdere fabrikası, bu yeni segmentin üretim merkezi olacak.

18 Haziran'da Hoşdere'nin ikinci kısmı da açılacak. Hoşdere üretim merkezi, iki kat daha büyümüş olacak. Türkler olarak bundan gurur duymalıyız." "Mercedes-Benz Türk artık Almanya'da bile çok daha ciddiye alınan bir şirket" diyen Becker, Türkiye'de dünya çapında otobüs ürettiklerini vurguladı.

Mercedes-Benz Türk Otobüs Teknik Direktörü Çetin Atsür de, son iki yılda Hoşdere Fabrikası'nın dünyada bir numaralı entegre otobüs tesisi haline geldiğini söyledi. Kapasitelerini yılda 3 bin 500 araç olarak planladıklarını, ihtiyaç olması durumumda iki vardiyanın üçe çıkarılarak 4 binin üstünde araç kapasitesine rahatlıkla ulaşılabileceğini kaydeden Atsür, "Astarlama ve boya tesisi, Türkiye'de ilk ve tek. Sadece bu tesis için 10 milyon euro harcadık" dedi.

Çetin Atsür, yeni Travego projesinin, Mercedes Benz Türk çalışanları, mühendislerinin de yer aldığı 100 kişilik dev bir proje organizasyonuyla üç yıl süren yoğun çalışmalar sonrasında gerçekleştirildiğini söyledi.

Bedava otobüs hediye etmeyiz
Artık bir Alman değilim. Kendimi bir Türk gibi hissediyorum" diyen Becker, "Biz otobüste 37 yıldır piyasa lideriyiz. Genellikle bunu her yerde söylemeyiz. Başka firmalar, üreticiler gibi çıkıp kendimizi övmeyiz veya Başbakan'a bedavadan otobüs hediye etmeyiz. Genellikle mütevazi davranırız" sözleri ile Başbakan Erdoğan'a otobüs hediye eden rakibi MAN'a da gönderme yaptı.

Haberin Devamı