Gazete Vatan Logo

Memur ve emekli zam farkı kaç oldu? Memur ve emekli maaş zam oranı ne oldu? Memura 6 aylık enflasyon farkı ne kadar verilecek? İşte memur ve emekli zammı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayı enflasyon oranlarını açıkladı. 6 aylık enflasyon farkı da netleşti. Bu açıklama ile birlikte memur, memur emeklisi ile SSK ve BAĞKUR emeklililerine yapılacak zam oranı da belli oldu. Milyonların gözü kulağı maaşlara gelecek zam oranlarına kilitlendi. Peki, Emekli ve memur maaşlarına ne kadar zam geldi? 6 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu? Memur zam farkı ne kadar oldu? İşte detaylar…

Memur ve emekli zam farkı kaç oldu? Memur ve emekli maaş zam oranı ne oldu? Memura 6 aylık enflasyon farkı ne kadar verilecek? İşte memur ve emekli zammı!

Milyonlar bekliyordu! Ve belli oldu. Temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı resmen belli oldu. Memur ve memur emeklisinin gözü kulağı haziran ayı enflasyon rakamlarındaydı! Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayı enflasyon oranlarını açıkladı. Yılın ilk yarısı yani 6 aylık enflasyon farkı da ortaya çıktı. Peki, Emekli ve memur maaşlarına ne kadar zam geldi? 6 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu? Memur zam farkı ne kadar oldu? İşte Temmuz zam oranı!

Emekli ve memur zammı için belirleyici olan haziran ayı enflasyon verileri açıklandı. 2022 yılının ilk yarısını kapsayan 6 aylık enflasyon rakamlarına göre memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur emekli zammı ortaya çıktı.

HAZİRAN AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI!

TÜİK, haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Tüketici Fiyat Endeksi haziranda yüzde 4,95 artarken, yıllık bazda 78,62 yüzde oldu.

MEMUR ZAM FARKI NE KADAR OLDU?

SSK ve BAĞ – KUR emekli aylıkları yüzde 42.35, memur ve emekli memur aylıkları yüzde 41.69 oranında artacak. Haziran ayı enflasyon oranı ile 6 aylık enflasyon farkı da 42,35 olarak belirlendi. Memur maaşlarına enflasyon farkı oranında zam yapılması bekleniyor.

Haberin Devamı

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ NE KADAR ZAM ALACAK?

Toplu sözleşme hükümlerine göre, memur ve memur emeklileri yüzde 7 zam alacak. Ayrıca 6 aylık enflasyon oranında da enflasyon farkı alacak.

Bunun yanında Temmuz ayında memura Refah payı düzenlemesi kapsamında ek zam da yapılacağı belirtilmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kamu çalışanlarına Temmuz ayında yapılacak maaş artışına ilişkin enflasyon farkıyla birlikte refah payı verilmesi üzerinde çalıştıklarını söylemişti.

ZAMLI MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK?

Son Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zamlı memur maaşlarının, yaşlı ve engelli aylıklarının bayramdan önce ödeneceğini duyurmuştu. Maaşlar 9 Temmuz’da başlayacak Kurban Bayramı’nın hemen öncesinde hesaplarda olacak.