Gazete Vatan Logo

Medyada dev satın alma

Yatırımlarını Türkiye’ye duyduğu güvenle yapan Demirören Holding, başta Hürriyet, CNN Türk, Kanal D olmak üzere Doğan Grubu’nun medyadaki varlıklarının önemli bölümünü almak için görüşmelere başladı.

Medyada dev satın alma

Sahip olduğu Milliyet Gazetesi, Vatan Gazetesi, milliyet.com.tr, gazetevatan.com.tr, skorer.com, uzmanpara gibi yayın ve dijital platformlarla Türk medya sektörünün en önemli oyuncularından Demirören Holding A.Ş, medyadaki varlığını güçlendirmek için yeni bir hamle yapıyor.

Türkiye ekonomisine duyduğu güvenle, pek çok alanda yeni satın almalar yapan Demirören Holding, medyada yeni bir atağa kalkıyor. Demirören Holding A.Ş ile Doğan Holding arasında medya kuruluşlarının satılması konusunda görüşmelere başlandığı resmiyet kazandı.

Doğan Grubu’ndan Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada söz konusu gelişmeler şöyle aktarıldı:

“Şirketimiz’in aralarında Doğan Dağıtım Satış Pazarlama Matbaacılık Ödeme Aracılık ve Tahsilat Sistemleri A.Ş. (“Yaysat”), Doğan Gazetecilik A.Ş. (Posta, Fanatik), Doğan Haber Ajansı A.Ş., Doğan TV Holding A.Ş., DTV Haber ve Görsel Yayıncılık A.Ş. (“Kanal D” TV), Doruk Televizyon ve Radyo Yayıncılık A.Ş. (“CNN Türk” TV), Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. ve Mozaik İletişim Hizmetleri A.Ş.’nin (“D Smart”) de bulunduğu, yazılı ve görsel medya bölümünde faaliyet gösteren doğrudan ve dolaylı bağlı ortaklıklarımızdan önemli bir kısmının sermayelerinde sahip olduğumuz paylarımızın tamamının satışı ve devri konusunda, 1.100.000.000$ (Birmilyaryüzmilyon Amerikan Doları) ‘işletme değeri’nden, ilgili finansal borçların indirim konusu yapılması suretiyle, 890.000.000$ (Sekizyüzdoksanmilyon Amerikan Doları) ‘hisse değeri’ üzerinden, Demirören Holding A.Ş. ile görüşmelere başlanmıştır. Konuya ilişkin gelişmeler oldukça, ilgili mevzuat kapsamında ayrıca kamuya açıklama yapılacaktır.”

Haberin Devamı

Aydın Doğan: Hayırlı olsun!

Doğan Grubu Onursal Başkanı Aydın Doğan yayınladığı mesajla, “Kendi isteğimle yayıncılık mesleğine nokta koymaya karar verdim” dedi. Aydın Doğan’ın mesajı özetle şöyle: “1979 yılında medya sektörüne yazılı basın ile girdim. Seneler içerisinde medyanın her alanında önemli atılımlar yaptık. Çok değişken ve teknolojik gelişmelere paralel olarak hızla ve sürekli yenilenen medya sektöründe, ülkemizde tek kuşak olarak 40 yıl yayıncılık yapan başka kimse bulunmuyor. Dünyada da örnekleri çok az. Artık 80 yaşını geride bırakmış bulunuyorum. Geldiğim bu aşamada, kendi isteğimle, yayıncılık mesleğime nokta koymaya karar verdim. Bu karar doğrultusunda, daha önce Milliyet gazetesini grubumuzdan satın alan ve dolayısıyla medya tecrübesi olan 60 yıllık arkadaşımız Demirören ailesi ile satış görüşmelerine başladık. 22 Mart Perşembe sabahı ön protokolü imzaladık. Bu mutabakatın herkes için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Protokolün yürürlüğe girmesi ve nihai satışın gerçekleşmesi için gereken işlemlere başlanmış bulunulmaktadır.
Doğan Grubu’nda yıllarca emek vermiş tüm çalışma arkadaşlarıma ve gazeteci dostlarıma içten teşekkürlerimi ve sevgilerimi sunuyorum. Asıl büyük teşekkürü yıllarca her gün yayınlarımızı büyük bir sadakat ve bağlılıkla takip eden gazete okurlarımıza, televizyon izleyicilerimize, dijital medya takipçilerimize etmek istiyorum.”

Haberin Devamı