Gazete Vatan Logo

Matrah artırımına 2017 yılı da dahil

Maliye Bakanı Ağbal, gelir ve kurumlar vergisi bakımından matrah artırımı düzenlemesine 2017’yi dahil etme kararı aldıklarını belirtti.

Matrah artırımına 2017 yılı da dahil

Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Özel sektörden gelen yoğun talep üzerine Genel Kurul’da verilecek önergeyle gelir ve kurumlar vergisi bakımından matrah artırımı düzenlemesine 2017’yi dahil etme kararı aldık” dedi.

Matrah ve vergi artırımının da yeniden yapılandırma içindeki en önemli düzenlemelerden olduğunu ifade eden Ağbal, düzenlemenin 2013, 2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarını kapsayacağını söyledi. Ağbal, “Vatandaşımız bu dönemlerde beyan ettiği veya ödediği tutarları bir miktar artırırsa bu dönemlere ilişkin vergi idaresi hiçbir vergi incelemesi yapmayacak. Dolayısıyla vatandaş ile vergi idaresinin el sıkıştığı, helalleştiği bir uygulama” diye konuştu.

Ağbal, şöyle devam etti: “Geçmiş 5 yıla ilişkin matrah artırımı düzenlemesini hem gelir stopaj hem KDV hem gelir hem kurumlar vergisinde yapmış olacağız. Bu düzenlemeyle özel sektör işletmelerimizde de büyük bir memnuniyet olacak. Biz de idare olarak 1 Ocak 2018’den itibaren yeni bir sayfa açıp, vatandaşlarımızla geçmiş 5 yıla ilişkin helalleşmeyi yaptıktan sonra 2018’den itibaren cari dönem incelemelerine yoğunlaşacağız.”

Haberin Devamı