Gazete Vatan Logo

Marketlerde indirimler raflara yansıdı mı? Marketlerde fiyatlar düştü mü?

Döviz kurlarındaki düşüş pek çok sektörde etkisini göstermeye başladı. Özellikle zincir marketlerde ürün fiyatlarında indirim beklentisi raflara yansımaya başladı. TESK Başkanı Bendevi Palandöken ise indirim bir yana marketlerde yeni zamların olduğunu iddia etmişti. Dolar kurunun düştüğünü söyleyen Palandöken, fiyatların aynı kalmasının bile zam olduğunu ifade etmişti. Peki, Marketlerde indirimler raflara yansıdı mı? Marketlerde fiyatlar düştü mü? Fiyatlar ne zaman düşecek? İşte marketlerdeki indirimler

Marketlerde indirimler raflara yansıdı mı? Marketlerde fiyatlar düştü mü?

Döviz kurlarındaki düşüşün ardından pek çok sektör güncel fiyatlarını ürün ve hizmetlerine yansıtmaya başlamıştı. Vatandaşın gözü de marketlerdeki temel ihtiyaç ürünlerinde yapılacak indirime çevrilmişti.  

FİYATLARIN AYNI KALMASI BİLE ZAM OLARAK İFADE EDİLİYOR!

TESK Başkanı Bendevi Palandöken ise indirim bir yana marketlerde yeni zamların olduğunu iddia etmişti. Dolar kurunun düştüğünü söyleyen Palandöken, fiyatların aynı kalmasının bile zam olduğunu ifade etmişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN FİYATLARI İNDİRMELERİNİ İSTEMİŞTİ!

Ekonomi gazetecileriyle buluştuğu toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kur artışı sırasında yükselen fiyatların hızlı bir şekilde düşmesini istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, fiyatlarla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Döviz kurunda bir süredir anormal dalgalanma yaşadık. Uzunca bir müddet kurdaki dalgalanmaya faizi yükselterek durdurmak yönünde baskılara maruz kaldık. Kendi arkadaşlarımız arasında aynı yönde değerlendirmeler yapanlar olduğunu da itiraf ediyorum. Biz kendi programımızı uygulamakta ısrar ettik. Paketi açıklayınca kurun üzerindeki köpüğün bir günde ortadan kalktığını gördük.

Haberin Devamı

Maliyetlerden bağımsız fahiş fiyat artışları yapanlar oldu. Buradan herkese sesleniyorum; günde birkaç defa fiyat listesi düzenleyenlerin etiket değiştirenlerin millet adına takipçisi olacağımızı hatırlatmak istiyorum. Dolardaki artışları hangi oranla yükseltiyorlarsa şimdi geri indirmelerini istiyoruz. İndirimlere başlayanlar var. Yükselişteki hıza ulaşmalarını istiyoruz. İndirimler gerçekleşmezse bakanlıklarımız ellerindeki tüm imkanlarla fahiş fiyatlarda ısrar edenlerin üzerlerine gidecek."

MARKETLERDE FİYATLAR DÜŞTÜ MÜ?

Migros’ta indirimler rafa yansımaya başladı. Migros'tan indirimlere ilişkin şu açıklama yapıldı. "Üreticilerle yoğun görüşmeler yaparak indirimli fiyatları uyguluyoruz. Tüketicinin rahatlaması için girdi düşüşü beklemeden tedarik ettiğimiz meyve-sebzelerde kendi kaynaklarımızdan karşılanmak üzere, tüm meyve-sebzelerde bütün mağazalarımızda yüzde 10 indirim uygulanmaya başlandı.

Haberin Devamı

Ayrıca 5 litrelik Migros Ayçiçek yağı 109 TL’ye inmiş olarak satılıyor. Ürünlere yenileri de eklenmektedir. Tüketicinin yoğun ilgi gösterdiği indirimli Doğadan Geleneksel Karadeniz Çayı 1 kg  29,90 TL, Migros Rize Çay 1 kg 29,50 TL’den, Türk Şeker 5 kg 26,50 TL’den, Migros 5 Kg Şeker 34,90 TL’den satışa devam edilmektedir. Sinangil Un 2 Kg 16,90 TL’den, Tahsildaroğlu 500 gr Peynir 36,95 TL’den Migros Bal 19,95 TL'den, Selpak 24’lü Tuvalet Kağıdı 59,90 TL’den satılmaktadır.

İndirimlerde anahtar konumunda olan üreticilerin, kurlar düşüp stabil oldukça öngörüsü netleşecektir. Bu da perakendecilerin fiyatlarına indirimler olarak yansıyacaktır. Üreticilerin yaptığı indirimlerin yanında ambalaj girdisi gibi maliyetlerde kontrol altına alınabilirse indirimler daha da etkinleşecektir.

Migros’ta üretici ve tedarikçinin indirim yapması ile birlikte, tüketicinin alım gücü ve aile bütçesini bir an önce ferahlatmak için un, yağ, şeker gibi temel ürün ve ihtiyaçlar dahil tüm ürünlerdeki indirimler hiç bekletilmeden aynı gün içinde etiketlere yansıtılmaktadır."

Haberin Devamı