Gazete Vatan Logo

Market poşetine zam geldi mi? Alışveriş poşeti ne kadar oldu? Poşete zam vatandaşa uygulanacak mı?

Market poşetine zam geldi mi? Sosyal medyada gündem olan alışveriş poşetleri ile ilgili karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Kararın ardından 25 kuruş olarak uygulanan market poşetinin 38,8 kuruş olması ile ilgili sosyal medyada çok sayıda paylaşım yapıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı konuya açıklık getirdi. Peki, Market poşetine zam geldi mi? Alışveriş poşeti ne kadar oldu? Poşete zam vatandaşa uygulanacak mı? İşte detaylar…

Market poşetine zam geldi mi? Alışveriş poşeti ne kadar oldu? Poşete zam vatandaşa uygulanacak mı?

Market poşetine zam sosyal medyada gündem oldu. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan 6615 sayılı Bazı Ürünlerden Tahsil Edilecek Geri Kazanım Katılım Payı Tutarları konulu Cumhurbaşkanı Kararı’na göre market poşeti 25 kuruş’tan 38,8 kuruşa çıkartıldı. Bunun üzerine sosyal medyada çok sayıda paylaşım yapıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı konu ile ilgili açıklama yaptı.

MARKET POŞETİNE ZAM GELDİ Mİ? ALIŞVERİŞ POŞETİ NE KADAR OLDU?

Resmi Gazete’de yayımlanan “Bazı Ürünlerden Tahsil Edilecek Geri Kazanım Katılım Payı Tutarları Hakkında 6615 sayılı Karara göre, 25 kuruş olarak uygulanan plastik alışveriş torbaları 38,5 kuruşa çıkarıldı.

POŞETE ZAM VATANDAŞA UYGULANACAK MI?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada; “Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre plastik poşet geri kazanım katılım payı 38,5 kuruş oldu. Buna göre, marketlerin piyasaya süreceği her poşet karşılığında devlete ödeyeceği tutar 38,5 kuruş olacak. Vatandaşın poşete ödeyeceği 25 kuruşta ise bir değişiklik olmayacak. Poşette marketlerin ödeyeceği geri kazanım katılım payı 38,5 kuruş olarak belirlendi.” denildi.

Haberin Devamı