Gazete Vatan Logo

2023 maaş yüzdesi hesaplama! Yüzde 30 zam ne kadar? Yüzde hesaplama nasıl yapılır? Memur ve BAĞKUR, SSK emekli maaş zammı hesaplama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan memur ve emeklinin maaşına yapılan zam oranının revize edildiğini söyleyerek yeni zam oranının yüzde 30 olduğunu duyurdu.  Memur, memur emeklileri ile SGK emeklileri maaşlarını yüzde 30 zamlı alacak. Peki yüzde 30 zam ne kadar? Yüzde hesaplama nasıl yapılır? İşte memur ve emekli maaş zammı hesaplama yöntemine dair merak edilenler…

2023 maaş yüzdesi hesaplama! Yüzde 30 zam ne kadar? Yüzde hesaplama nasıl yapılır? Memur ve BAĞKUR, SSK emekli maaş zammı hesaplama!

TÜİK enflasyon sonuçlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklisi ve SSK ile Bağkur emeklilerine yüzde 25 zam yapıldığı duyuruldu. Memur ve emekli maaşına yapılan yüzde 25'lik zammın açıklanmasının ardından, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan zam oranının revize edildiğini duyurarak yeni zam oranının yüzde 30 olduğunu açıkladı. Söz konusu açıklamanın ardından yüzde 30 zammın kaça tekabül ettiği araştırılmaya başlandı. Peki yüzde 30 zam ne kadar? Yüzde hesaplama nasıl yapılır? İşte memur ve emekli maaş zammı hesaplama yöntemi…

YÜZDE 30 ZAM NE KADAR?

Örneğin, X sayısının yüzde 10'u alınacaksa, X sayısının 10 ile çarpılması ve ardından 100 ile bölünmesi gereklidir. Böylece X sayısının yüzde 10'u ortaya çıkar. Yani, belirtilen sayı, yüzdesi istenilen sayı ile çarpılır ve 100'e bölünür.

EMEKLİ MAAŞ HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Son enflasyonla birlikte ortaya çıkan emekli zammı maaşlarda alt sınırı belirledi. Ardından maaşlara ek zamla birlikte yüzde 30 oranında zam geldi.

EK ZAMLA YENİ MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI

Haberin Devamı

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 11 BİN 837

EN DÜŞÜK MEMUR EMEKLİ MAAŞI 7 BİN 901

EN DÜŞÜK ESNAF EMEKLİ MAAŞI 5 BİN 455