Gazete Vatan Logo

LUNA coin yorum! Terra Luna coin nedir, Luna Coin kaç TL, ne kadar Bitcoin sattı, tekrar yükselir mi?

LUNA ve UST coinlerde yaşanan büyük çöküş etkisi hala devam ediyor. Kripto para piyasasındaki sert düşüş üzerindeki bulutlar gün geçtikçe dağılırken, krizin boyutu da netleşiyor. LUNA ve UST’nin geliştiricisi Luna Vakfı ne kadarlık Bitcoin sattığını açıkladı. Peki, Terra Luna coin nedir, Luna Coin kaç TL, ne kadar Bitcoin satıyor? Luna coin yükselir mi? LUNA coin yorum…

LUNA coin yorum! Terra Luna coin nedir, Luna Coin kaç TL, ne kadar Bitcoin sattı, tekrar yükselir mi?

Kripto para piyasası tarihinin en büyük çöküşlerinden birini yaşadı. LUNA ve UST’de görülen sert düşüş hareketi piyasayı tepetaklak etti. Luna Vakfı tarafından 1 dolar olarak teminat gösterilen UST, 9 Mayıs tarihinde sabitliğini kaybetmişti. Buna karşılık UST’nin tekrardan 1 dolar seviyesine çıkabilmesi için Luna Vakfı elinde tuttuğu Bitcoin’leri satmıştı. 

LUNA COİN NE KADAR BİTCOİN SATTI?

Kısa süre içerisinde piyasada satış gören Bitcoin’lerin etkisiyle birlikte lider kripto para birimi 12 Mayıs’ta 26 bin 700 dolara inerek 1.5 yılın dibini görmüştü. UST’nin sabitliğini kaybetmesi sonrası Luna Vakfı 9-10 Mayıs tarihlerinde rezerv olarak tuttuğu Bitcoin’leri ABD’li Gemini ve Binance borsalarına aktarmıştı. 

Luna Vakfı tarafından bugün Twitter üzerinden yapılan paylaşımda ne kadarlık Bitcoin satıldığı açıklandı. Şirket daha önceden ocak-mayıs döneminde 3.2 milyar dolar değerinde Bitcoin aldığını duyurmuştu. Luna Vakfı’nın toplam Bitcoin miktarı ise 80 bin 394 olarak kayıtlara geçmişti. 

LUNA COİN YÜKSELİR Mİ, NEDEN DÜŞTÜ?

Haberin Devamı

ABD enflasyon verilerinden en çok etkilenen Terra LUNA oldu. 1 dolarda sabit durması gereken UST sabit coini yaşanan likidite sorunuyla UST son 2 günde 2. kez çakılırken LUNA da bu süreçte yüzde 90'ın üzerinde değer kaybetti.

LUNA coine yapılan saldırı sonrası asılsız alımlara, yayılan korku da eklenince sabit coinde sert düşüş gerçekleşti.

Terraform Labs Kurucusu Do Kwon, "İcadımın hepinize yaşattığı acıdan dolayı çok üzgünüm" ifadelerini kullandı.  

Sürecin ne kadar devam edeceği henüz netlik kazanmadı, ancak LUNA coin’in uzun süre eski seviyesine gelemeyeceği belirtiliyor.

LUNA COİN KAÇ TL?

₺0.002897