Gazete Vatan Logo

Latin turist, Türk dizileriyle artacak

Bir dönem Güney Amerika dizileri Türkiye’deki izleyicilerin gözdesiyken bugün tersine rüzgar esiyor. Artık Türk dizileri Şili, Arjantin, Brezilya, Peru gibi Güney Amerika ülkelerinde rating rekorları kırıyor. Turizmciler de Türk dizi filmleri rüzgarını Ortadoğu’dan sonra bu bölgede de avantaja çevirmeye hazırlanıyor. Havayolu alternatiflerinin de artması ve Türkiye’ye direkt uçuşlarla erişimin kolaylaşmasının da potansiyel talebin karşılanması açısından olumlu etkide bulunması öngörülüyor. Brezilya’da gerçekleştirilen WTM Latin Amerika Turizm Fuarı’na ilişkin rapor hazırlayan Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), Güney Amerika pazarına yönelik hedef ve beklentileri ortaya koydu.

Türk turizminin dizi film rüzgarını arkasına alabileceği belirtilen TUROB raporunda, Türk yapımı dizi filmlerin bölge ülkelerinde popülerliğini koruduğuna dikkat çekildi. Raporda, “Arjantin’de yayınlanan ‘Binbir Gece’ adlı dizi film İstanbul ve Türkiye’ye ilgiyi artırıyor. Ülkedeki ekonomik daralmaya karşın söz konusu dizinin olumlu bir yansıması olarak Arjantin’den ülkemize gelecek turist sayısında artış bekleniyor” denildi.

Haberin Devamı

202 bin kişi geldi

TUROB raporunda, Türkiye açısından 200 milyonun üzerindeki nüfusuyla ile Brezilya’nın turizmde taşıdığı önem dikkate alınarak, bir süre önce Bakanlar Kurulu’nca kararnamesi çıkarılan Sao Paulo Kültür ve Tanıtma Müşavirliği’nin bir an önce faaliyete geçmesinin gerekli olduğu dile getirildi.

Güney Amerika ülkelerinden Türkiye’ye gelen turist sayısı arzu edilen düzeyde bulunmuyor. Geçen yıl Güney Amerika’dan gelen turist sayısı yüzde 10 düşüşle 202 bin kişi oldu.