Gazete Vatan Logo

Kurbanlık fiyatları 2022! Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık hayvan fiyatları ne kadar? Koyun, dana, koç fiyatları merak ediliyor!

2022 kurbanlık fiyatları hakkında yapılan aramalar arttı. Kurban Bayramı bu yıl 9 Temmuz Cumartesi başlıyor, 12 Temmuz Salı günü sona erecek. Bayram öncesi ise güncel kurbanlık fiyatları sorgulanıyor. Peki, Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık hayvan fiyatları ne kadar, koyun, dana, koç fiyatları belli oldu mu? İşte Kurbanlık fiyatları 2022…

Kurbanlık fiyatları 2022! Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık hayvan fiyatları ne kadar? Koyun, dana, koç fiyatları merak ediliyor!

Kurbanlık fiyatları 2022 araştırması başladı. Bayramın ne zamana denk geleceği sorgulanırken, bayram öncesi bütçesini ayarlayacaklar ise kurbanlık fiyatlarını sorguluyor. Kırmızı et fiyatları son günlerde artınca, kurbanlık fiyatlarının da yüksek olacağı düşünülüyor. İşte Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık hayvan fiyatları için gündeme gelen rakamlar…

Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık hayvan fiyatları ne kadar?

Küçükbaş kurbanlıkların 3-4 bin lira civarında büyükbaş kurbanlıkların ise 60-70 bin TL civarında satışa çıkması bekleniyor.

Bloomberg HT’ye konuşan İzmir Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Osman Civil, "Kurbanlık talebinde ekonomik sebeplerden dolayı azalma olacağını düşünüyoruz. Asıl sorun yaz bittiği dönem yaşanacak. İşletmelerde hâlâ kesime gidecek hayvan var. Talebi karşılıyor ancak eylülden itibaren anaç hayvanların kesime götürüleceğini öngörüyoruz. Büyükbaş kurbanlıklar 60-70 bin lira, küçükbaş kurbanlıklar da ortalama 3-4 bin lira olur" dedi.