Gazete Vatan Logo

KOTON halka arz ne zaman? Koton kaç lot verir, katılım endeksine uygun mu (helal mi), hangi bankalarda var, Koton halka arz fiyatı nedir?

Hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren Türk markası Koton halka arza hazırlanıyor. Koton Mağazacılık Tekstil San. ve Tic. A.Ş. taslak izahnamesini SPK onayına sunarak halka arz sürecini başlattı. Koton halka arz gelirini işletme sermayesinin finansmanı ve mağaza/depo/teknoloji yatırımları için kullanmayı planlıyor. Bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yöntemi ile gerçekleşmesi planlanan halka arzın 2024 yılı ilk çeyreği içinde gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

KOTON halka arz ne zaman? Koton kaç lot verir, katılım endeksine uygun mu (helal mi), hangi bankalarda var, Koton halka arz fiyatı nedir?

Türkiye’nin sevilen hazır giyim markası olan ‘’Koton’’ halka arza çıkacak. Koton Mağazacılık Tekstil San. ve Tic. A.Ş. taslak izahnamesini SPK onayına sunarak halka arz sürecini başlattı.

KOTON HALKA ARZ NE ZAMAN?

Rotaborsa'nın haberine göre; halka arz sonrası halka açıklık oranı %45 olacak şirket paylarında fiyat istikrarı işlemleri planlanıyor ancak detaylar onaylı izahnamede belli olacak.

Şirket halka arz gelirini işletme sermayesinin finansmanı ve mağaza/depo/teknoloji yatırımları için kullanmayı planlıyor.

KOTON HALKA ARZ KAÇ LOT VERİR?

Toplam 385.000.000 adet payın satışı düşünülen halka arza İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. liderlik edecek ve halka arzda satılacak payların 60.000.000 adedi sermaye artırımı yöntemiyle, 325.000.000 adedi Nemo Apparel B.V. ortak satışı yöntemi ile satışa sunulacak.

KOTON HALKA ARZ EŞİT Mİ ORANSAL MI?

Koton halka arz yatırımcılara eşit şekilde dağıtılacak. Halka Açıklık Oranı ise % 45

KOTON'UN SAHİBİ KİM?

Hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren Koton, 1988 yılında İstanbul'da Yılmaz Yılmaz ve Gülden Yılmaz çifti tarafından kurulmuştur. 1988’de İstanbul Kuzguncuk’ta açılan 25 metrekarelik bir mağaza ile başlayan Yılmaz çifti, bugün uluslararası bir moda perakende markası olarak devam etmektedir.

Haberin Devamı

1996 yılında Münih’te açılan ilk yurtdışı showroomunun ardından 2002 yılında Ortadoğu, Rusya ve Balkanlarda mağaza açmışlardır. Koton, yurtiçinde 241, yurtdışında 192 olmak üzere toplam 433 mağazada, dünya genelinde ise 1000’den fazla toptan ve perakende satış noktasında faaliyetlerini sürdürmektedir.

Koton, online ve offline kanallarıyla birlikte Asya’dan Avrupaya, Ortadoğu’dan Afrikaya, Amerikadan İngiltereye dünya üzerinde 69 ülkeye Koton markasını ulaştırmaktadır.

KOTON HANGİ ÜLKENİN MARKASI?

Koton en güncel trendleri yansıtan koleksiyonlarıyla öncü olan marka Türkiye’ye aittir. İlk mağazasını 1988 yılında İstanbul’da açmıştır.