Gazete Vatan Logo

Konut alacaklara rehber olacak fuar CNR’da başladı

ITF-İstanbul Fuarcılık’ın düzenlediği 9. Konut&İşyeri Fuarı dün CNR EXPO’da başladı. Varyap’tan Teknik Yapı’ya Soyak’tan Dumankaya’ya kadar 60 firmanın katıldığı fuar, Bodrum ve Kıbrıs’ta proje yürüten yerli ve yabancı firmaların da tüketicilerle tanışmaları için fırsat yarattı

ITF-İstanbul Fuarcılık tarafından düzenlenen 9. Konut&İşyeri Fuarı CNR EXPO’da dün başladı. 12 bin m2’’lik bir alanda, 60 firmanın katılımı ile gerçekleşen fuarda Varyap, Teknik Yapı, Soyak, Dumankaya, Güneri, Hektaş, Emlak GYO gibi inşaat firmaları, projelerindeki stoklarını, sıcak satışlarla eritmek için sıraya girdi. Konut projelerinin yarışacağı fuarı yaklaşık 100 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Fuar süresince ayrıca sektör uzmanları ve mimarlardan oluşan bir grup, düzenlenecek seminerlerde mimari yönden arz, şehir planlama, Türkiye’nin gayrimenkul yatırımlarında avantajları, gayrimenkul projeleri ve finansmanındaki yaklaşımları anlatacak.

Kıbrıs’ın gözü Türkiye’de
Yeni projelerin de ilk defa vitrine çıktığı fuar, özellikle Bodrum ve Kıbrıs’ta proje yürüten yerli ve yabancı firmaların kendilerini tanıtmaları için de fırsat yarattı. İngiliz kökenli ancak Kıbrıs’ta The Residence ve The Heights adında iki proje yürüten Advanta Investment, 2008’de Türkiye’de yatırım yapma kararı aldı. Fuarda Kıbrıs Bafra’da yer alan ve m2 fiyatları 610 ile 350 sterlin arasında değişen iki projesini tanıtan firmanın sahibi David Warrender, Türkiye’de Akdeniz’de orta gelirliye yönelik olarak fiyatı 132 bin YTL’den başlayan 250 konut inşa edeceklerini açıkladı. Fuarda Kıbrıs’taki projelerini tanıtan bir diğer firma ise Bayol İnşaat. Firmanın Pazarlama Müdürü Nur Bayol, Kıbrıs’ta proje yürüten firmaların bu yıl Türkiye’yi hedef alacağını vurgulayarak şöyle konuştu: “En önemli müşterimiz olan İngilizler Türkiye’ye gelmeye başlayınca pazarımız daraldı. Biz de Türklere konut satacağız.” Fuarla eşzamanlı olarak düzenlenen 4. Çatı&Cephe Fuarı’na ise 200 firma katılıyor.

Demiröz: Türkiye yabancının ilgi odağı
*Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Demiröz, bugüne kadar TOKİ tarafından üretilen 180 bin konuttan 155 bininin satıldığını bildirdi. Fuarın açılışında konuşan Demiröz, yabancı yatırımcıların ilgi odağı olan Türkiye’nin konut ve sermaye piyasalarındaki gelişmelerle birlikte, gayrimenkul yatırımları için de önemli bir alternatif haline geldiğini söyledi. TOKİ olarak tüm faaliyetleri özel sektörle işbirliği içinde sürdürdüklerini ifade eden Demiröz, üretilmekte olan 237 bin konutun 43 bin adedinin gelir paylaşımı projeleri modeli kapsamında yapıldığını ifade etti. Demiröz, projelerde 300’ü aşkın müteahhit ve müşavir firma ile birlikte çalıştıklarını söyledi.

Haberin Devamı