Gazete Vatan Logo

‘Kökleri sağlam’ dedi hiç tereddüt etmedi

Ultra lüks otel zinciri Banyan Tree, 21 Temmuz 2016’da Nef ile işbirliği görüşmesine başlayacaktı. 15 Temmuz’da darbe girişimi oldu. Türkiye’nin potansiyeline inanan lüks zincir yatırımda tereddüt etmedi. Bodrum Yalıkavak’taki otel 2019’da açılacak.

‘Kökleri sağlam’ dedi hiç tereddüt etmedi

Türkiye, geçtiğimiz yıl yaşanan darbe girişiminden sonra zor günler geçirse de yatırımlar hızını kesmedi. Turizmde gelirlerin ve turist sayısının düştüğü bu dönemde, Singapur merkezli ultra lüks otel zinciri Banyan Tree, Türkiye’ye adım atmaya karar verdi. Görüşmeler 15 Temmuz’dan bir hafta sonra başlasa da yatırıma karar veren Banyan Tree, Nef’in, İstanbul dışındaki ve lüks konut segmentindeki ilk projesi Nef Yalıkavak’ta yer alacak.

300 milyon euro değere sahip Nef Yalıkavak içinde, Banyan Tree 35 milyon euro yatırım hayata geçecek. Phuket, Maldivler, Seyşeller, Bali gibi destinasyonlarda yer alan Banyan Tree, 28 ülkede, 40’ı aşkın otel ve tatil köyü ile hizmet veriyor. Nef Yalıkavak projesinde 389 adet villa ve rezidans bulunacak. 30 adet rezidansın işletmesi Banyan Tree’ye ait olacak ve otelin toplam 70 odası olacak. Nef Yalıkavak’ta yaşam 2018’de başlarken, Banyan Tree 2019 yazında kapılarını açacak.

Nef, lüks konut segmentindeki ilk projesi Nef Yalıkavak’ın detaylarını Banyan Tree’nin Maldivler’deki otelinde açıkladı. Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, Türkiye zor bir dönemde geçerken Banyan Tree’yi ikna ettiklerini belirterek, 15 Temmuz’dan 6 gün sonra Singapur’da Banyan Tree ile görüştüklerini anlaşmayı Ekim ayı içerisinde yaptıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Ege kasabası

Nef Yalıkavak projesinin detaylarını da anlatan Timur, 116 dönümlük arsayı, 2015’te 60 milyon euroya aldıklarını söyledi. Projenin 460 metre uzunluğunda sahili ve 2 bin metrekare kumsalıyla denize sıfır bir yaşam sunacağını ifade eden Timur, Ege mimarisiyle sahil kasabası sunacaklarını söyledi. Timur, şöyle devam etti: “Burada yaşamayı tercih edenler geçmişteki yazlık yaşamını en yüksek standartlarda bulabilecek. Sabah erken saatte iskeleye yanaşan balıkçılardan, çevre köylerle yaptığımız işbirliğiyle en taze sebze ve meyvenin satılacağı manava kadar geçmişe dair özlediğimiz tüm tatlar bu projede yer alacak. Çocuklar için de aktiviteler ve yaz kampları olacak.”

Maldivler’de tatil

Erden Timur, Banyan Tree’den rezidans alan bir yatırımcının, konutunu Banyan Tree’nin işletmesine verebildiğini belirterek, “Ayrıca dilerse Bodrum’da kalmak yerine, bu hakkını Banyan Tree’nin bulunduğu Tayland, , Meksika, Maldivler gibi yerlerde de kalarak değerlendirebiliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yalıkavak’ın % 35’i lansmansız satıldı

NEF Yalıkavak projesinde 389 adet villa ve rezidans bulunduğunu söyleyen Erden Timur, “Şimdiden 120 adet birimin satışını gerçekleştirdik. Henüz lansman yapmadan ve satışa çıkmadan elde edilen böyle bir satış oranı, Bodrum’da hayata geçen projeler arasında bir rekor niteliğinde” dedi. Nef Yalıkavak projesinde satışlara 19 Mayıs’ta başlayacaklarını dile getiren Timur, projede rezidans ve villaların ortalama metrekare satış fiyatının 3 bin 750 euro ile 4 bin 500 euro arasında değişeceğini belirtti. Projede dairelerin fiyatı 365 bin eurodan başlayıp 1.3 milyon euroya kadar çıkacak.