Gazete Vatan Logo

Kedisiz seçim!

Yerel seçimlerde yaşanan kesintileri ‘Trafoya kedi girdi’ sözleriyle açıklayan Enerji Bakanı Taner Yıldız, yıldırım ve yağmur kaynaklı kesintiler hariç bu kez büyük bir arıza yaşanmadığını söyledi.

Kedisiz seçim!

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde yaşanan elektrik kesintilerini ‘Espri yapmıyorum trafoya kedi girdi. Bu ilk kez yaşanmadı. Bunu seçime bağlamak yanlış’ diyerek açıklayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dün yapılan seçimler esnasında bazı bölgelerde yıldırım düşmesi ile yağmurdan kaynaklı küçük çaplı elektrik kesintileri olduğunu fakat oy verilmesini ve sayılmasını etkileyecek herhangi bir arızanın meydana gelmediğini belirtti.

30 köyde arıza

Bakan Yıldız, Ankara Gölbaşı’nda bulunan TEİAŞ Milli Yük Tevzi Merkezi’nde düzenlediği toplantıda Türkiye’de 34 bin 565 köy bulunduğunu, arıza meydana gelen köylerin sayısının 25-30’u geçmediğini söyledi. Yıldız, buralarda da arızanın kısa sürede giderildiğini, Viranşehir’de trafo yangınına dair haberin gerçekleri yansıtmadığını belirtti.

Yıldız, “Şimdiye kadar 25-30 adet köy civarında meydana gelen arızalar, yıldırım düşmesi ve yağmurdan kaynaklanıyor. Fakat, şu an itibarıyla (dün saat 18.00) sistemin güvenli çalıştığını, arızaların hiç noktasında olduğunu söyleyebilirim” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sayımı etkilemedi

Yıldız, elektrik kesintisi meydana gelen söz konusu köylerin, Eskişehir-Kütahya, Bursa-Çanakkale, Denizli-Muğla, Sakarya-Kocaeli ve Bolu-Kıbrıscık bölgelerinde olduğunu sözlerine ekledi.

Kesintilerin oy verilmesini ve sayımını etkilemediğini vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti: “Bir milyon 200 bin kilometrelik, atmosfere açık işletilen bir hat. Yıldırım düşmelerinin meydana geldiği yerlerde arkadaşlarımız daha temkinli olacaklar. Edindiğimiz bilgiye göre şu ana kadar sandık üzerine oturan kimseye rastlanmadı, ama gün bitmedi. Oyların sayımından, adliye saraylarına kadar sistem ve enerji güvenliğini sağlamak durumundayız.”

Bakan Yıldız, Ankara Gölbaşı’nda bulunan TEİAŞ Milli Yük Tevzi Merkezi’nde düzenlediği toplantıda, elektrik dağıtım ve iletimi hakkındaki güncel durumu öğrenmek için TEİAŞ’ın 9 Bölge Yük Tevzi Merkezi ve 21 dağıtım bölgesine bağlandı.

Taner Yıldız, Viranşehir’de 7 dönümlük bir buğday tarlasının yanması sonucu 2 saatlik kesintinin söz konusu olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı