Gazete Vatan Logo

Kazancının % 1’ini eğitime ayıracak

2020 sürdürülebilirlik hedeflerini açıklayan Sütaş, sektörün büyümesi için yatırım yapmaya devam edecek. Sütaş, kazancının yüzde 1’ini süt bilincinin artması için eğitim ve etkinliklere harcayacak.

Kazancının % 1’ini eğitime ayıracak

Süt ve süt ürünlerinde Türkiye’nin lider markası Sütaş, 2020 sürdürülebilirlik hedeflerini paylaştı. Sütaş, enerji ihtiyacının yüzde 100’ünü çiftliklerinin ve fabrikalarının atıklarından üretecek, sera gazı salımını yüzde 50, su kullanımını yüzde 25 azaltacak, atıklarının yüzde 100’ünü geri dönüştürecek, lojistik giderlerini yüzde 40 düşürecek. Her yıl kazancının yüzde 1’ini, sağlıklı beslenme ve süt bilincinin artması için yapacağı eğitim ve etkinliklere harcayacak.

Sütaş, bugüne kadar çevre konusunda 20.1 milyon dolarlık yatırım yaptı. 2015 yılında yaptığı yatırımların tutarı 48.6 milyon dolara ulaşan Sütaş, ‘Çiftliklerden Sofralara’ entegre iş modeliyle

4 bin 532 kişiye doğrudan, başta 27 bin 500 süt üreticisi aile, 1.600 dağıtıcı ve 700 iş ortağı olmak üzere on binlerce kişiye dolaylı istihdam sağlıyor.

Sütaş, 2015 yılında günde

2 milyon litre süt karşılığında süt üreticilerine 1 milyar TL, diğer tedarikçilerine de 800 milyon TL’ye ulaşan ödeme yaparken tarım ve tarıma dayalı sanayinin lokomotif kurumlarından biri olmayı sürdürdü. Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, “Sütçülüğün toplumun refahına sağladığı katkının artması, sektörün sağlıklı büyümesi ve tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşması için şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerimize düşen sorumlulukları yerine getireceğiz” dedi.

Haberin Devamı