Gazete Vatan Logo

Karsan Hyundai ile yeni araç pazarlığında

Karsan, Hyundai için HD kamyon üretimine başladı. Bununla yetinmeyen Karsan, Koreli üreticiyle yeni işbirlikleri arayışında

’Tek tesiste çok marka’ stratejisi ile atağa kalkan ve 2009’da cirosunu 6 kat artırarak 1.2 milyar dolara ulaştırmayı hedefleyen Karsan, Hyundai için HD serisi hafif kamyon seri üretimine başladı. Mart ayında, Hyundai ile 5 yıllık anlaşma imzalayan Karsan, ilk hafif kamyonun hattan çıkışını Bursa’daki fabrikasında düzenlenen törenle kutladı. HD serisiyle yetinmeyen Karsan, Hyundai ile işbirliğini artırmak ve hafif ticari araç pazarındaki varlığını daha da kuvvetlendirmek için Koreli üreticiyle diğer işbirliği olasılıkları üzerinde de çalışıyor.

Karsan Genel Müdürü Mehmet Can Karabağ, “Türkiye’nin en büyük kamyon üreticilerinden biri olma yolundaki ilk adımımızı da Hyundai ile atmış olduk. Hyundai ile işbirliğimizin birçok başka projemizin olumlu seyrinde etkili olduğuna inanıyorum” dedi. Birçok proje üzerinde çalıştıklarını söyleyen Karabağ, şöyle devam etti: “Önümüzde Renault Trucks’ın fiili üretimine başlama süreci ve Standart Taxi ve Partner seri sonu görüşmeleri var.”