Gazete Vatan Logo

Kahveye ‘Hacı’ eli değdi 45 ülkenin en iyisi oldu

Gloria Jean’s, Türkiye’de umduğunu bulamamıştı, neredeyse gidiyordu. Hacı Sayid’le anlaştı, yine parlak günlere döndü. Hacı Sayid 35 mağaza açtı, Türkiye 45 ülke içinde en hızlı büyüyen ülke oldu

Türkiye’nin önde gelen baklava markalarından Hacı Sayid, 2.5 yıl önce isim haklarını aldığı Gloria Jean’s Coffee’yi markanın faaliyette olduğu 45 ülke içinde yıldız yaptı. Sadece Avustralya’de 450’den fazla mağazası olan markayı ayağa kaldıran Hacı Sayid, açtığı 35 mağaza ile Türkiye’yi markanın en hızlı büyüdüğü ülke haline getirdi. Hacı Sayid’in kurucusu Burhan Dinçerler, “Merkez Türkiye’deki gelişmeden çok memnun. 2014 yılı sonunda en hızlı büyüyen ülke ödülünü aldık. Türkiye, çıkmayı düşündükleri bir ülkeyken en iyi ülke haline geldi” dedi.

Gloria Jean’s Coffee’den oğlu Mehmet Dinçerler’in sorumlu olduğunu kaydeden ve şu anda 35 mağazayla hizmet verdiklerini anlatan Dinçerler, yıl sonunda 60 mağazaya ulaşmayı planladıklarını vurguladı.

8 aylık süreçte aldı

Dinçerler, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kendi geleneksel işimizi büyütürken bir de yanına küresel marka alarak açılım yapmak istedik. Biz aslında markanın Saraybosna temsilciliğini almak istedik. O dönem Türkiye’deki master franchisor kötü durumdaydı. Bize Türkiye’yi önerdiler. Aralarında Türkiye’nin en büyük gruplarının olduğu rakiplerimiz vardı. Bize 5 yılda kaç mağaza açacağımızı sordular. Rakiplerden 500 diyen bile çıktı. Biz mütevazı davrandık ve 50 mağaza dedik. Bizi gerçekçi görüp isim hakkını bize verdiler. Anlattığım süreç 8 ay sürdü. Bugün kararlarından dolayı çok memnunlar.”

Haberin Devamı

Fıstıklı değil cevizli gözde

BURHAN Dinçerler, sanılanın aksine en çok fıstıklı değil cevizli baklava sattıklarını anlattı. Dinçerler, “Günde 2 ton baklava satıyoruz. Pasta işimiz de baklavayı yakalamak üzere. Günde 1.500 pasta satışına ulaştık” diye konuştu.

Baklavayı ikiye katlayacak

HACI Sayid ile ilgili planlarını da anlatan Burhan Dinçerler, ağabeyi Mehmet Dinçerler ile 1982’de 20 metrekarelik dükkanla çıktıkları yolda 40 mağazaya ulaştıklarını belirtti. Bütün mağazaların kendilerine ait olduğunu ve İstanbul dışına çıkmadıklarını kaydeden Dinçerler, “Hatta bütün mağazalarımız Avrupa yakasında... Sadece Üsküdar’da bir mağazamız var. Ama artık daha büyümek ve franchise vermek istiyoruz. Haramidere’de 12 bin metrekarelik yeni fabrikamız elimizi güçlendirdi. Üretim kapasitemiz daha hızlı büyümeye müsait. İlk etapta şu andaki mağazalarımızı ikiye katlayabilecek durumdayız” dedi. Geçen yıl 90 milyon TL ciro yaptıklarını kaydeden Dinçerler, bu yıl hedeflerinin 110 milyon TL olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

İlk gelen kahve zinciri

GLORIA Jean’s Coffe’nin Türkiye’ye ilk gelen zincir olduğunu da hatırlatan Burhan Dinçerler, “Türk halkı markayı seviyor. Diyarbakır’da 3 tane açtık, Bursa’da 5’inciyi açacağız. Adana, Samsun, Ankara gibi illerde varız” diye konuştu.

Bulaşıkçı bile bulamıyoruz

BURHAN Dinçerler, Türkiye’de işsizliğin en çok konuşulan konulardan olduğunu ancak kendilerinin çalıştıracak eleman bulamadığını söyledi. 40 mağazasının 40’ının da kapısında ‘Eleman aranıyor’ yazısının olduğunu kaydeden Dinçerler, sözlerine şöyle devam etti: “İşsizlik var deniyor ama bence insanlar iş beğenmiyor. Olaya sadece para olarak bakılıyor. Sadece bizim değil sektörün böyle bir sorunu var... Biz bulaşıkçı bile bulamıyoruz.”

Haberin Devamı

Türkler Suriye tatlılarını sevdi

BURHAN Dinçerler, Suriyeli ustalarla çalışmaya başladıklarını belirterek, şöyle konuştu: “Suriye’den göç etmiş 8 ustamız var. Suriye tatlıları yaptırıyoruz. Bu tatlar ciroda yüzde 3’ün üzerinde paya ulaştı.”