Gazete Vatan Logo

İsviçre merkezli şirkete Türkiye’den yatırım

Sabancı Holding’in Kurumsal Girişim Sermayesi Fonu Sabancı Ventures, İsviçre merkezli hidrojen depolama ekipmanı üreticisi GRZ Technologies SA’ya (GRZ) yatırım yaptığını duyurdu.

İsviçre merkezli şirkete Türkiye’den yatırım

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sabancı Holding Strateji ve İş Geliştirme Grup Başkanı Gökhan Eyigün, “Bu yıl içinde, ilk olarak Singapur merkezli SungreenH2’ye ve şimdi de İsviçre merkezli GRZ’ye yatırım yaparak, bu alandaki kararlılığımızı da ortaya koymuş durumdayız. Geleceğin teknolojilerinin müşterisi değil, geliştiricisi olma vizyonumuzu, yeni yatırımlarla pekiştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

GRZ Technologies SA CEO'su Noris Gallandat ise, “Sabancı ile bu stratejik ortaklığa girmekten büyük mutluluk ve heyecan duyuyoruz. Bu iş birliğinin GRZ'yi bir sonraki seviyeye taşıyacağına ve teknolojimiz için büyük fırsatlar yaratacağına eminiz. Yeni pazarlara açılma ve çözümlerimizi ticarileştirme hedeflerimiz için Sabancı’nın bizim için en doğru ortaklardan biri olduğuna inanıyoruz” ifadelerini kullandı.