Gazete Vatan Logo

İstanbul'da su zammına onay

Zamlı su tarifesi 1 Ağustos’ta yürürlüğe girecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, CHP ve SP’li üyelerin karşı çıkmasına rağmen İSKİ’nin zam talebini kabul etti. Zamlı su tarifesi 1 Ağustos’ta yürürlüğe girecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İSKİ Genel Müdürlüğü’nün yüzde 15’lik zam teklifini görüştü. Tarife Komisyonu, CHP’li üyelerin karşı çıkmasına rağmen İSKİ’nin zam önerisini, yüzde 8.5 olarak meclise getirdi. CHP Meclis Grubu, İSKİ’nin kar ettiğini, barajların dolu olduğunu bildirerek ayda 10 metreküpe kadar suyun ücretsiz olmasını, diğer su bedellerinde de yüzde 10 indirim yapılmasını istedi. SP de suya zam yapılmamasını istedi. Ancak iki partinin önergeleri, AKP’lilerin oylarıyla reddedildi.

Tekin: Yargıya gideceğiz...

Suya zam teklifi öncesi gazetecilere açıklamalar yapan CHP Grup Başkanı Gürsel Tekin, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, İstanbul İl Başkanlığı döneminde, dönemin İstanbul Belediye Başkanı Nurettin Sözen tarafından yapılan su zammında belediye önüne çadır kurarak eylem yapmasını hatırlatarak, “Tarih tekerrürden ibaret. Biz de eylemlerimizi yapacağız. Aynı zamanda konuyu yargıya taşıyacağız” diye konuştu.

Melen için 217 milyon $ borç

Bu arada İSKİ’nin, Melen Projesi, İsale Hattı, Su Deposu ile Tuzla Atıksu Havzası Tünel Kolektör ve Şebeke İnşaatı için Dünya Bankası’ndan 5 yılı ödemesiz, 30 yıl vadeli 217 milyon dolar borçlanması da kabul edildi.

İŞTE İSKİ’NİN ZAMLI TARİFESİ

1 Ağustos’ta yürürlüğe giren yeni tarife şöyle:

Müşteri Grubu Eski Tarife Yeni Tarife

Konut 1: (0-10 m3’e kadar) 2,13 TL 2,31 TL

Konut 2: (10-20 m3’e kadar) 3,20 TL 3,47 TL

Konut 3: (20 m3’ten fazla) 4,26 TL 4,62 TL

Tüm işyerleri: 4,58 TL 5,96 TL

Haberin Devamı