Gazete Vatan Logo

İskoçyalı cesur yürek ‘emlak kralı’na karşı

İskoçya’da milyar dolarlık golf tesisi yapmak isteyen Trump, bu kez sert kayaya çarptı. İskoçyalı balıkçı, Trump’a direniyor

Amerika’nın en ünlü emlakçısı “istediğini alan-satan adam” Donald Trump, İskoçya’da inşa etmeyi planladığı dünyanın en büyük golf tesisinde İskoç inadına tosladı. İnatçı İskoçyalı balıkçı Michael Forbes, bir milyar dolarlık 8 katlı bir beş yıldızlı otel ile birlikte 2 golf sahası, 950 bungalov ve 450 odalı lüks bir tatil tesisi inşa etmek isteyen Trump’a arazisini satmıyor. Trump, Aberdeen’deki 93 bin metrekare arazi için tam 715 bin dolar öneriyor, ancak Forbes, teklifin arazinin piyasa değerinin çok altında kaldığını belirterek, kazları, kedileri ve tavuklarıyla köhne çiftlikte yaşamına devam etmek istiyor.

İskoç balıkçı “Bana ait ve satmıyorum. O, insanların kendisine hayır demesine alışık değil” ifadesini kullandı. Trump ise, televizyonculara yaptığı açıklamada, balıkçının arazisini “iğrenç” olarak niteledi. Turmp, “balıkçının arazisi, golf tesisinin yakınlarında kalıyor. Tamamen bakımsız ve iğrenç bir yer” dedi. Trump’un sağ kolu George Sorial, balıkçıyı fiyatı yükseltmekle suçlayarak, “görünüşü bozmasın diye arsayı satın almak istedik” diye konuştu. Trump son çare olarak balıkçının denize ulaşmasını engellemeye kalktı. Yerel halk ise balıkçının milyarder emlak kralına kafa tutmasından mutlu.

Haberin Devamı