Gazete Vatan Logo

İMKB şirketleri global krizden kaygılanmıyor 2008 yılında rekor düzeyde büyüme bekliyor

tekBORSA, İMKB’de işlem gören 25 şirketin 2008 net satış ve ihracat beklentisini yıl sonu enflasyon ve faiz beklentilerini değerlendirdi. tekBORSA’nın haberine göre, İMKB’deki 25 firma da 2008’e umutlu girdi

Global dalgalanmanın Türkiye’deki yansımalarını kestirmeye çalışan yöneticiler, 2008 yılına ilişkin beklentilerini de revize ediyorlar.. tekBORSA dergisi, İMKB’de işlem gören 25 sanayi şirketi yöneticilerine 2008 net satış, ihracat hedeflerini ve yıl sonu enflasyon ve faiz beklentilerini sordu. Derginin haberine göre Türk şirketleri 2008’den umutlu. Şirket yöneticilerine göre para piyasalarındaki tedirginlik reel sektörü kaygılandırıyor. Ancak global tedirginliğin Türk şirketleri üzerinde belirgin bir etki yaratması beklenmiyor.

Şirket yöneticilerinin yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 6 civarında. Yöneticiler faizlerde ise ciddi bir düşüş beklemiyor. Sanayicilerin büyük çoğunluğu faizlerin yıl sonunu 14.50 seviyesinden kapatacağını öngörüyor. Global piyasalardakinin aksine tekBORSA’nın araştırmasına katılan İMKB şirketlerinin tamamı ciddi oranda büyüme beklentisinde.

Bu yıl sonunda net gelirlerinde yükseliş bekleyenler arasında Mensa Mensucat yüzde 375’le başı çekerken Karsan yüzde 175, Gübre Fabrikaları yüzde 92, Logo Yazılım yüzde 58, Desa yüzde 42, Şeker Piliç yüzde 23, Petkim ise yüzde 17 oranında artış bekliyor.

Haberin Devamı