Gazete Vatan Logo

İlk gayrimenkul fonunu EYG kurdu!

Geçen yıl Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) gayrimenkul yatırım fonu kurmak için izin başvurusunda bulunan EYG, 14 Mayıs tarihi itibariyle izin aldı. Böylece, Türkiye’de ilk gayrimenkul yatırım fonu kuruluş iznini alan şirket oldu. Bir yıllık çalışmanın ardından izin aldıklarını söyleyen EYG İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Türkiye’de ilk gayrimenkul yatırım fonu kuruluş iznini alan şirket olduk. Bir numaralı başvuru sahibi de bizdik. Şu anda 50’nin üzerinde fon kurmaya yönelik başvuru var” dedi.

Fonun yalnızca iskanın alınmış ve bitmiş projelerde yer alabileceğini anlatan Çelik, “SPK tebliği bizi bu şekilde yönlendiriyor. Bunun inşaatı devam eden projelerde de geçerli olması lazım. Sadece bitmiş projelere izin verilirse, büyüme alanı daralır, patinaj çekilmiş olur. Talebimizi SPK’ya ilettik” diye konuştu. Çelik, SPK tarafındaki çalışmalar devam ederken, zaman kaybetmemek adına Türk Ticaret Kanunu’na uygun bir şirket olarak yapılanmaya karar verdiklerini, iş modellerini bitmiş projelerle sınırlamayıp, ortaklıklar yaparak hayata geçireceklerini anlattı.

Haberin Devamı

2 proje portföyde

EYG bünyesindeki evdekifırsat.com’un portföyünü genişlettiğini anlatan Çelik, ‘Evdekifirsat.com’ çatısı altında 15 projede 1.230 daireye ulaştık. Son olarak FerYapı tarafından geliştirilen İstwest’te 110 milyon lira ve Dap Yapı’nın Kağıthane’deki ofis projesi Dap Vadisi’nde ise 200 milyon liralık portföy için el sıkıştık” dedi.

Adım İstanbul sırada bekliyor

ÖMER Faruk Çelik, Kayaşehir’de geliştirdikleri Evvel İstanbul projesinin ardından bölgede yeni bir projeye başlayacaklarını belirterek, “Eylül ayında Adım İstanbul projemizi satışa çıkacağız. Projede 615 konut ve 120 cadde mağazası yer alacak” dedi.