Gazete Vatan Logo

İcra fırsatlarına hücum

İcra takibi yatırımcıya fırsat oldu, 250 binlik evi 150 bine almak mümkün

‘İcradan alınan mal, ahlı maldır, hayır getirmez’ anlayışı kırıldı. İnternetin yaygınlaşması ile birlikte de icra fırsatlarını takip eden, kendi yatırımcısını oluşturan bir sektör ortaya çıktı. Bu alandaki fırsatları takip edenler sadece ihtiyaçlarına yönelik alım yapmıyor, yüzde 40’a varan fiyat avantajını yatırıma dönüştürüyor.

250 bin lira piyasa değeri olan bir evi 150-160 bin liraya alma fırsatı oldukça cazip. Ya da normalde ederi 20 bin TL olan bir araca 13-14 bin TL’ye sahip olmak. Bu fırsat icradan satılan mallarda karşınıza çıkıyor. Bunun için ise icra takibi yapmayı bilmenize gerek yok. Son dönemde sayıları çok fazla artan icra siteleri, üyelerine artık anahtar teslim icra ihalelerine girme olanağı getirdi.

20 bine yakın üyesi ile bu alandaki iddialı sitelerden biri olan icrafirsatlari.com’un yöneticisi Tuğçe Ertürk, elinde hazır parası olan pek çok kişinin, özellikle mevduat başta olmak üzere yatırım araçlarının getirilerinin azaldığı bir dönemde ihaleleri takip etmeye başladığını söyledi. İcra pazarının 20 milyar lirayı bulduğuna dikkat çeken Tuğçe Ertürk, 2012’de bu piyasada yüzde 40 artış beklediğini vurguladı.

Anahtar teslim hizmet

İcra siteleri sadece icradan satılacak malların listesini vermekle kalmıyor, üyelerine bu ihalelere girip tüm bürokratik ve hukuki aşamaları içeren bir danışmanlık hizmeti de sunuyor. icrafirsatlari.com’un da böyle yapılandığını söyleyen Ertürk, şöyle konuştu: “Amacımız tüm firma ve şahısların yoğun iş yükünü azaltıp uzman ekibimiz ile kişiye özel danışmanlık hizmeti sunup üyelerimize kazanç sağlamak. icrafirsatlari.com üyeleri adına vekaletname ile birlikte, banka teminat mektubu yada nakit olarak icra ihalelere katılım gösteriyor. Böylelikle ihale alımı sonrasında tüm tellaliye, damga pulu, vergi, KDV, ruhsat ve tapu işlemlerini üyeleri adına takip ediliyor. Ayrıca bir ilk olarak araç ve gayrimenkulde muayene, trafik sigortası, kasko, ruhsat ve tapu işlemleri hizmeti yapılıyor. Böylelikle arac ve gayrimenkuller anahtar teslim olarak sunuluyor.”

Ertürk, verdikleri hizmetin farklılığını ise şöyle özetledi: “www.icrafirsatlari.com üyelerinin belirtmiş olduğu kriterlerdeki ihaleleri bulup araştırma yaparak piyasa fiyat analizini çıkartıp kâr marjı oranını hesaplar ve belirlenen muhammen bedeli üzerinden 1. ihale ya da 2. ihale için avantajlı olma durumunu hesaplar. Üyelerimiz kendi taleplerine göre sistem üzerinden uygun olan paketi alarak il, ilçe, marka ve model bazında arama yapabildikleri gibi ihalenin detaylı araştırmasını, 2. ihaleye kalma durumunu, kaza raporlarını, tapu ve imar durumlarını öğrenebiliyor.”

Al hemen sat

Araç ihalelerinde bayilerden ekspert hizmeti aldıklarına dikkat çeken Tuğçe Ertürk, “Böylece araç ile ilgili kesin ve doğru bilgiye ulaşıyoruz. Anlaşmalı başilerimiz var. İhale sonrası üyelerimiz araçları bu bayilere konsinye olarak bırakabiliyor ya da direk satışını yapabiliyor. Gayrimenkulde de ihale sonrası kiralama ve satış konusunda danışmanlık hizmetini Remax gibi şirketlerden alıyoruz” dedi.

Haberin Devamı