Gazete Vatan Logo

Hevesleri kursağında kaldı

Başbakan Davutoğlu, Merkez Bankası Başkanı olarak Çetinkaya’yı hemen atayarak, pusuda bekleyenlerin heveslerini kursağında bıraktıklarını söyledi.

Hevesleri kursağında kaldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya’nın yeni Başkanı olmasını öngören kararnamenin imzaya açılmasına ilişkin olarak, “Aylardır ‘Merkez Bankası başkanı nasıl seçilecek, ne olacak’ diye zaten neredeyse pusuda bekleyenler var. Herhalde onların biraz hevesleri kursağında kalmış. Ama piyasaların bugünkü genel tepkisine baktığınızda da bu sürekliliğin devamı önemli bir istikrar ve güven unsuru olarak görüldü. Murat Bey de çok takdir ettiğim, ağırbaşlı, vakur ve bu anlamda güvenimizi hep kazanmış bir arkadaşımızdı” dedi.

TV’de konuşan Davutoğlu, görev süresinin sonuna gelen Erdem Başçı’nın yerine gelecek isim konusunda bir takım kriterleri göz önünde tuttuklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

“Süreklilik önemli, kurum içinde süreklilik. Erdem Bey ile de birlikte çalışan yine çok güvendiğimiz bir arkadaş Murat Çetinkaya. O da benim ta 90’lı yıllardan tanıdığım, Boğaziçi Üniversitesi’nde çok iyi bir akademik kariyerden sonra özel sektörde, finans sektöründe çalışmış, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı olarak da önemli görevler ifa etmiş bir arkadaşımız. Alternatifler vardı. Geçtiğimiz hafta, Sayın Cumhurbaşkanımızla alternatifleri değerlendirdik. Çetinkaya’nın bu görevi en iyi şekilde yapacağına kanaat getirdik.”

Haberin Devamı

Eski başkanlar gibi hassas davranacak

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Murat Çetinkaya’nın bankacılık sektöründe uzman olduğunu belirterek, “Merkez Bankası başkanlığı zor bir iş. Bugüne kadar Merkez Bankası başkanları hep hassas davranmışlardır. Sayın Çetinkaya’nın da aldığı bu kültür çerçevesinde aynı davranış şeklini sergileyeceğini düşünüyorum” dedi.

Şimşek’ten övgü

BAŞBAKAN Yardımcısı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanlığı’na atanan Murat Çetinkaya’yı Twitter’dan “deneyimli, yetkin ve zeki” bir isim olarak tanımladı. Şimşek, hizmetlerinden dolayı Erdem Başçı’ya da teşekkür etti.