Gazete Vatan Logo

Henkel, çocukları ‘Keşif Dünyası’ ile ateşleyecek

Henkel, 139 yıllık geçmişe sahip bir dünya devi... Geçen yıl Ar-Ge’ye 413 milyon euro yatırım yaptı. İnovatif ürün geliştirmeye önem veren Henkel, çocukların da potansiyelini değerlendirmek için bir proje yürütüyor.

Henkel, çocukları ‘Keşif Dünyası’ ile ateşleyecek

Keşif Dünyası adı verilen proje ile çocukların içindeki keşfetme duygusunu ve potansiyelini ateşlemek hedefleniyor. 2011 yılında Almanya’da Henkel çalışanlarının çocuklarına sunularak hayata geçirilen proje, Türkiye’de de 2014 yılında devreye girdi.
Türkiye’nin Almanya ve Rusya’dan sonra projenin uygulandığı üçüncü ülke olduğunu söyleyen Türk Henkel Yürütme Kurulu Başkanı Hasan Alemdar, projenin çıkış noktasının çocuklara bilimi sevdirmek olduğunu anlattı. Her sene inovasyon ve Ar-Ge’ye düzenli olarak 400 milyon euronun üzerinde yatırım yapan bir şirket olarak araştırma ve keşfetmenin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Hasan Alemdar, sözlerini şöyle sürdürdü:

Deneyerek öğreniyorlar
“Çıkış noktamız ‘Çocuklar bilimle ilgilenmeye nasıl teşvik edilir?’ oldu. Keşif Dünyası’nda kullanılan deney malzemeleri, çalışma kitapçıkları uzmanlar tarafından tamamen çocuklara özel olarak hazırlandı. Ülkemizdeki çocuklarımızın içindeki küçük dâhiyi ortaya çıkarmak, soru sormalarını teşvik etmek, bilimi sevdirmek, merak duygularını kaybetmemelerini sağlamak ve eğlenceli deneyler ile öğrenirken eğlenmelerini sağlamak istedik.”
Şimdiye kadar 67 bilim atölyesi ile 1.500 öğrencinin çalışma atölyelerine katıldığını kaydeden Alemdar, şöyle devam etti: “Bizi mutlu eden şey workshop’a katılan öğrencilerin neredeyse yüzde 100’e yakınının atölyelere tekrar katılmak istemesi ve öğretmenlerin de desteklemesi. Keşif Dünyası’nda çocukların çok keyifle katılmak isteyeceği daha pek çok deney var elimizde. Şimdilik ilk etapta bunlardan sadece birkaç tanesini hayata geçirdik. Henkel ve eğitim bilimleri alanındaki uzmanlar tarafından çocuklara yönelik oluşturulan bu deneylerin tamamını Türkiye’deki çocuklarımıza sunmayı ve İstanbul dışındaki çocuklarımızın da bu imkanlardan yararlanmasını arzu ediyoruz.”
Türk Henkel, Keşif Dünyası adı verilen proje ile çocukların içindeki keşfetme potansiyelini ateşlemeyi hedefliyor. Türk Henkel Yürütme Kurulu Başkanı Hasan Alemdar, “Çocuklarımızın içindeki küçük dahiyi ortaya çıkarmak, bilimi sevdirmek, eğlenceli deneyler ile öğrenirken eğlenmelerini sağlamak istedik” diye konuştu.

Haberin Devamı