Gazete Vatan Logo

Güney Kore açılımı!

Güney Kore açılımı!

Kadir Has Üniversitesi ile Güney Kore’nin en üst düzey üniversiteleri arasında, küresel eğitim ve araştırma ortaklıkları geliştirme hedefi doğrultusunda, öğrenci ve öğretim üyeleri değişimi anlaşması imzalandı.

2011 yılından bu yana imzaladığı işbirliği anlaşmaları çerçevesinde 50’den fazla öğrencisini ve birçok öğretim üyesini Güney Kore’deki ortak üniversitelere değişime gönderen Kadir Has Üniversitesi ile Güney Kore’nin en üst düzey üniversiteleri arasında öğrenci ve öğretim üyeleri değişimi anlaşması imzalandı.

GÜNEY KORE TURUNUN SONUCU

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, 16-20 Kasım 2015 tarihleri arasında Güney Kore’nin uluslararası üniversite sıralamalarının üst seviyelerinde yer alan çeşitli üniversitelerine ziyarette bulunmuş, bu ziyaretlerde gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda Sungkyunkwan University ve Hankuk University of Foreign Studies ile öğrenci ve öğretim üyeleri değişimi anlaşması imzalanmasına karar verilmişti. Bu görüşmelerde ayrıca Kadir Has Üniversitesi ile halen öğrenci ve öğretim üyesi değişimine devam eden University of Seoul, Hanyang University, Korea University ve Yonsei University Rektör ve heyetleriyle de görüşülmüş, gerçekleştirilen ortak çalışmaların derinleştirilmesine karar verilmişti.

Haberin Devamı

SUNGKYUNKWAN ÜNİVERSİTESİ İLE ANLAŞMA İMZALANDI

Kore’de gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda Kadir Has Üniversitesi ile Güney Kore’nin seçkin üniversitelerinden Sungkyunkwan University arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimi anlaşması imzalandı.

Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde gerçekleştirilen imza törenine Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın ve Sungkyunkwan University Rektörü Prof. Dr. Kyu Sang Chung katıldı. İmza töreninde konuşan Kadir Has Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Mustafa Aydın “Kadir Has Üniversitesi olarak uzun bir zamandır Güney Kore’nin en seçkin üniversiteleriyle işbirliği içindeyiz. Hem öğrenci ve öğretim üyeleri değişimi gerçekleştiriyoruz, hem de ortak araştırmalar üzerinde çalışıyoruz. Güney Kore ile Türkiye arasında tarihten gelen çok sıcak bağlar var. Bu ilişkiler de bize faydalı oluyor. Son ziyaretimizde de halen işbirliği yürüttüğümüz University of Seoul, Hanyang University, Korea University ve Yonsei University’den başka bugün anlaşma imzaladığımız Sungkyunkwan University ve yakında benzer bir anlaşma imzalama ihtimalimizin çok yüksek olduğu Hankuk University of Foreign Studies ile geleceğe yönelik çok güzel ilişkiler geliştirdik. Ayrıca GüneyKore'nin sanat alanındaki önde gelen üniversitelerinden Korea National University of Arts Rektör ve Rektör Yardımcıları ile de görüştük. Bu görüşmede de üniversitemizin Sanat ve Tasarım Fakültesi ile İletişim Fakültesi bölümleri ile Korea National University of Arts’ın ilgili bölümleri arasında gelecekte kurulabilecek verimli bir işbirliğinin temellerini atmış olduk. Umarız bu ilişkilerimiz daha da derinleşerek devam edecek” diye konuştu.

BÜYÜKELÇİ İLE DE GÖRÜŞÜLMÜŞTÜ

Haberin Devamı

Güney Kore'deki temasları sırasında Türkiye'nin Seoul Büyükelçisi Sayın Arslan Hakan Okçal ile de görüşen Prof. Dr. Aydın, Kadir Has Üniversitesi’nin Güney Kore üniversiteleri ile mevcut ve hedeflenen işbirlikleri ile uluslararasılaşma stratejisi kapsamında Güney Kore'ye verilen önem konularında Sayın Büyükelçi'ye bilgi vermişti.

Haberin Devamı