Gazete Vatan Logo

Gümüş fiyatları ne kadar oldu? Gümüş kazandırmaya devam ediyor!

Son aylarda herkes altına yönelirken yatırımcıya ocak-ağustos döneminde en fazla gümüş kazandırdı. Uzmanlar kriz dönemlerinde gümüşün performansı ve getirisinin altından daha fazla olduğunu söylüyor. Özellikle corona virüs ile birlikte piyasalardaki ekonomik belirsizlikler emtia piyasasında dalgalanmalara neden olurken bu dönemde yatırımcısına en fazla yüzde 57,6 ile gümüş kazandırdı. Peki, Gümüş fiyatları ne kadar oldu? İşte gümüş fiyatları ile ilgili detaylar...

Gümüş fiyatları ne kadar oldu? Gümüş kazandırmaya devam ediyor!

Tüm dünyada corona virüs ile ilgili belirsizlikler yatırımcıları son dönemlerde altına yönlendirse, altın ve dolardan sonra gümüş de yatırımcı tarafından merak edilenlen yatırım araçlarından biri oldu. Son aylarda herkes altına yönelirken yatırımcıya ocak-ağustos döneminde en fazla gümüş kazandırdı. Peki, Gümüş fiyatları ne kadar oldu? İşte gümüş fiyatları ile ilgili merak edilenler...

Corona virüs ile birlikte piyasalardaki ekonomik belirsizlikler, yıllık bazda emtia fiyatlarında dalgalanmalara sebep oldu. Yatırımcının yeni gözdesi gümüş ocak-ağustos döneminde en fazla kazandıran değerli madenlerden. Özellikle corona virüs sürecinde en çok gümüşün yıldızı parladı. Kar oranında altını geride bırakan gümüş yatırımcısına yüzde 57,6 kazandırdı.

Analistler, gümüşün güvenli liman olarak görülmesi ve gümüş arzında son dönemde gözlemlenen problemlerin gümüş fiyatlarını destekleyen en önemli etkenler olduğunu bildirdi. Gümüş ağustos ayında 29,859 dolarla 7,5 yılın en yüksek seviyesini gördü.

Gümüşün ardından altın yatırımcısına yüzde 29,7 kazandırdı. Yıl boyunca Covid-19 karşısında dünyanın önde gelen merkez bankalarının attığı genişlemeci adımlar ve salgında ikinci dalga endişeleri ile altının onsu bu dönemde yükselişini sürdürdü. Salgının olası ekonomik ve sosyal etkileri, ABD ile Çin arasındaki gerginlik ve ABD iş gücü piyasasının sıkıntılı durumu da altının ons fiyatını destekleyen unsurlar oldu.

Haberin Devamı

Altının onsu geçen ay 2.075,11 dolarla tarihin en yüksek seviyesini görmüştü. Altının ardından doğalgaz yüzde 20,1, paladyum yüzde 16,1, çinko yüzde 11,4, nikel yüzde 10,3, bakır yüzde 8,7, kakao yüzde 4,5, kurşun yüzde 2,9, değer kazandı.

'30 DOLAR GÜMÜŞ İÇİN ÖNEMLİ BİR DİRENÇ NOKTASI OLACAK'

Stratejist Cüneyt Paksoy, Milliyet'ten Mahmut Ekinci'ye konuştu. Paksoy, ocak-ağustos döneminde altını da sollayıp en çok kazandıran emtia olan gümüşle alakalı "Altın ile beraber artık gümüş de yatırımcının gündeminde. Gümüşü portföylerde bulunabilir bir emtia olarak görüyorum. 50 dolar görmüş tepesine nazaran şu an ucuzluğu da var." dedi.
Paksoy, "Grafiklerde gümüşte yukarı yönlü bir hareketlilik görülüyor. Gümüşün endüstriyel bir tarafı da var. Gümüşün orta uzun vadede önü açık. Hem güvenli liman hem de bir bakıma endüstriyel talep sebebiyle ve özellikle yenilenebilir enerji kaynakları üzerinde de gümüşün kullanımı arttı. Bazı yeni dönem üretim modellerinde gümüşün yeri artıyor. Gümüşü de kademeli olarak portföylerde bulunabilir emtia olarak görüyorum. Teknik olarak alçalan trende geri dönmedikçe, 30 dolar önemli bir direnç noktası olacak. Bu yüzden gümüşü de takip etmek önemli" dedi.

Haberin Devamı

GÜMÜŞ FİYATLARI NE KADAR OLDU?

GÜMÜŞ ALIŞ FİYATI : 6,53 lira
GÜMÜŞ SATIŞ FİYATI : 6,55 lira