Gazete Vatan Logo

Gülle ile yeniden

'Çakma ihracatçı' tartışmasının gölgesinde geçen tekstil sektöründeki seçim süreci sonuçlandı

İSTANBUL Tekstil ve Hammadde İhracatçıları Birliği (İTHİB) dün yeni yönetimini seçti. Başkan adayı İsmail Gülle’yi destekleyenler mavi, rakibi Hazim Sesli’yi destekleyenler kırmızı fular taktı. 640 oy alan Gülle, Sesli’ye 23 sayı fark atarak yeniden başkan seçildi

Günlerdir kamuoyunu “çakma ihracatçı” tartışmalarıyla meşgul eden İstanbul Tekstil ve Hammadde İhracatçıları Birliği (İTHİB) seçimleri, mevcut Başkan İsmail Gülle’nin yeniden seçilmesiyle tamamlandı. 1.262 üyenin katılımıyla gerçekleştirilen ve Divan Başkanlığı’nı Fikret Tanrıverdi’nin yaptığı genel kurulda, Gülle ve ekibi mavi fular, rakibi Hazim Sesli ve ekibi kırmızı fularlarıyla dikkat çekti. 640 üyenin oyunu alan İsmail Gülle başkanlığa yeniden seçilirken; Hazim Sesli 617 oyda kaldı, 5 oy ise geçersiz sayıldı.

Broşürlü yarış

Seçim boyunca İsmail Gülle’nin temsil ettiği mavi fular takan grubun dağıttığı broşürlerde, “Bilgili, deneyimli ve heyecanlı 27 kişilik bir kadro ile birlikte geliyoruz, birlik için geliyoruz” ifadesi yer aldı. Kırmızı fular takan ve Hazim Sesli’yi destekleyen üyelerin dağıttığı broşürde de gelecek dönem için planladıkları projeler sıralandı. Sesli’nin listesinde ’1.5 dolarlık ihracatçı’ olarak nitelendirilen şirketlerden birinin yer alması dikkat çekti.

Seçimin ardından bir teşekkür konuşması yapan İsmail Gülle, uzun soluklu ve yorucu bir dönem geçirdiklerini ama ‘’örnek bir genel kurulla” sektörün kararını verdiğini söyledi. Sonuçların ardından, kazananın tekstil sektörü olduğunu vurgulayan Gülle, “Kazanan sektör olsun dedik, kazanan sektör oldu. Bizim kalbimiz herkesi sevecek kadar büyük, kollarımız herkesi saracak kadar uzun” diye konuştu.



İşte tekstilcilerin yeni yönetimi



* İsmail Gülle (Gülle Tekstil)

* Ahmet Öksüz (Kipaş)

* Selim Akdoğan (Ünsa Ambalaj)

* Fatih Bilici (BTD Tekstil)

* Ahmet Şişman (Teksis Tekstil)

* Nüvit Karagözlü (Karagözlüler Tekstil)

* Ertan Koçulu (Ertek Tekstil)

* Şerafettin Demir (Ankara Tekstil)

* Can Piyale (Bossa)

* Tamer Pala (Pala Tekstil)

* Sultan Tepe (Tepar Tekstil)

Haberin Devamı