Gazete Vatan Logo
EkonomiGSS prim borcu olan hastaneye gidebilecek!

GSS prim borcu olan hastaneye gidebilecek!

GSS prim borcu olan hastaneye gidebilecek!

.

Haberin Devamı

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ahmet Erdem, “Bakanlar Kurulu Kararı ile Bağ-Kur’lu ve sosyal güvencesi olmadığı için Genel Sağlık Sigortalısı (GSS) olan vatandaşların prim borcu olup olmadığına bakılmaksızın, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına ait sağlık tesisleri ve devlet üniversitelerinin sağlık uygulama ve araştırma merkezlerinden sağlık hizmeti alabilecekler” dedi.

GSS borcu olana 18 taksit

Genel Sağlık Sigortası hakkında açıklamalarda bulunan Erdem, “Kanuna eklenen geçici bir madde ile genel sağlık sigortası tescili yapılmış ancak gelir testine hiç başvurmayan ve primlerini ödemeyen vatandaşlarımıza bir takım kolaylıklar sağlanması amacıyla bu düzenlemeyi yaptık. Vatandaşlarımızın kanunda belirtilen bu sürede gelir testine başvurmaları halinde çıkan sonucun ilk tescil tarihinden itibaren uygulanması hakkını getirdik. Diğer taraftan, aynı kanun ile ödenmemiş genel sağlık sigortası prim borcu olan vatandaşlarımıza bu borçlarını peşin veya 18 aya kadar taksitle 2’şer aylık dönemler halinde ödeyerek, sağlık hizmetlerinden yararlanma imkanını getirdik.”

Taksit için son gün 2 Kasım

GSS tescili yapılanlardan, gelir testine hiç başvurmayan vatandaşların bu durumdan faydalanmaları için en geç 30 Eylül mesai bitimine kadar müracaat etmeleri gerektiğini bildiren Erdem, şöyle devam etti: “Bu sürede gelir testine müracaat etmeyen vatandaşlarımız, yapılandırma kanunundan önce olduğu gibi yine gelir testine müracaat edebilecekler ve çıkan sonuca göre primlerini ödeyebilecek ve bu borçlarını yapılandırmak için en geç 02.11.2015 tarihi mesai bitimine kadar Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne veya Sosyal Güvenlik Merkezine başvurmaları gerekmektedir.”