Gazete Vatan Logo

FTM coin nedir, FTM coin neden düşüyor? FTM coin kimin?

FTM geçen haftadan beri düşüş trendini sürdürüyor. 7 günde yüzde 40'tan fazla değer kaybeden 10 coin arasında yer alan FTM coin hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, FTM coin nedir, FTM coin neden düşüyor? FTM coin kimin?

FTM coin nedir, FTM coin neden düşüyor? FTM coin kimin?

Kripto para yatırımcıları, yeni haftada düşen bir piyasaya uyandı. 13 Haziran 2022 günü, Bitcoin fiyatı 24 bin 900 dolara kadar geriledi. İlk 100 içerisinde en büyük kayıp yüzde 18’e yakın düşüşle FTM’de olurken AVAX gibi daha büyük kripto paralarda da yüzde 13’ten fazla geri çekilme kaydedildi. 

FTM neden düştü?

Yeni haftada coinlerde düşüşe yol açan faktörün Celsius olduğu değerlendiriliyor. 

Celsius şirketi, sabah saatlerinde bir duyuru yayımlayarak hesaplar arasındaki tüm para çekme, swap ve transferlerin durdurulduğunu bildirdi. Son dakika açıklamasında, “Piyasa koşullarının aşırılaşmasından dolayı bugün Celsius’un hesaplar arasında tüm para çekme, swap ve transfer işlemlerini durdurduğunu duyuruyoruz. Bu kararı, Celsius’u, zaman içinde para çekme yükümlülüklerini yerine getirmek için daha iyi bir konuma ulaştırmak amacıyla aldık. Topluluğumuzun çıkarları doğrultusunda hareket etmek en büyük önceliğimizdir.” denildi. TSİ 05.10’da yayımlanan açıklama, piyasadaki düşüşleri daha da derinleştirdi.

Haberin Devamı

Düşüşler neticesinde kripto paraların toplam piyasa değeri 1.03 trilyon dolara kadar çekildi. Bitcoin’in piyasa payı arttı ve bir yıl gibi uzun bir aradan sonra ilk kez yüzde 47.2’nin üzerine çıktı. Ethereum’un piyasa payı ise yüzde 16’nın altına inerek yüzde 15.8 oldu.

FTM coin nedir?

FTM, hisse ispatı (PoS) algoritmasını kullanan bir token. Platformun Ethereum ile uyumluluğu, kullanıcıların cüzdanları üzerinden otomatik olarak yerel FTM'ye dönüştürebilecekleri ERC-20 standart FTM satın alabilecekleri anlamına geliyor.

Mart 2021 itibariyle 2,5 milyarı dolaşımda olan toplam 3.175 milyar FTM coin arzı var. Geri kalanı Fantom stake ödülleri olarak dağıtılacak. FTM, yerel bir ana ağ token’ı olarak, Ethereum ekosisteminde bir ERC-20 olarak, Solana blok zincirinde ve Binance ekosisteminde bir BEP-20 token’ı olarak mevcuttur.

FTM coin kimin?

2018 yılında Dr. Ahn Byung Ik ve Avustralya’da birlikte çalışan meslektaşları tarafından kurulan Fantom’un CEO’su Michale Kong’dur ve merkezi Güney Kore’dedir.

Haberin Devamı

FTM coin nereden alınır?

FTM Coin çok basit bir şekilde alınabilir. Binance, KuCoin, Gate.io, FTX, Huobi Global, Gemin, Bitfinex, Bybit gibi dev kripto para borsalarından USDT, BTC, ETH, USD, EUR, BNB gibi işlem çiftleriyle alıp satılabiliyor. Kullanıcılar gerekli üyelik işlemlerini gerçekleştirip üye olarak ya da üyelikleri varsa FTM Coin’e kolayca sahip olabilir.