Gazete Vatan Logo

FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Gözler FED toplantısında!

ABD Merkez Bankası’nın (FED) fazi kararı bekleniyor! Küresel piyasalar ve yatırımcının gözü yılın sonra FED faiz kararına çevrildi. Analistler, FED’in faiz artırımı ihtimalinin olabileceği vurgusunu yapıyor. Bu ihtimal kripto borsalarına yansıdı. Peki, FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Gözler FED toplantısında!

2022’ye kısa bir süre kala yatırımcının gözü FED faiz kararına çevrildi. Küresel piyasaların da beklediği FED faiz kararı ile ilgili analistler de faiz arttırımının gelebileceği ihtimali üzerine değerlendirmeler yapıyor. FED’in faiz arttırımı yapabileceği ihtimali kripto para borsalarını şimdiden etkiledi. FED toplantısı ne zaman? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

FED FAİZ TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

Fed'in bu yılın son toplantısı ise aralık ayında yapılacak. Toplantı 14-15 Aralık 2021 tarihlerinde olacak.

Koronavirüsün Omicron varyantı ve Fed’in yüksek enflasyonla başa çıkmak için faiz artırımı silahını daha erkene çekebilme ihtimali altın fiyatlarına olan talebi düşürdü. Kripto Para piyasalarında da Omicron varyantı ve Fed’in faiz artırımı ihtimali düşüş getiriyor. Bir süredir ayı piyasasında olan kripto paralarda satışlar daha da derinleşti. Lider kripto para birimlerine paralel olarak altcoinler de sert kayıplar yaşadı.

SON TOPLANTIDA ALINAN KARAR

ABD Merkez Bankası (Fed), beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bırakırken, aylık 120 milyar dolarlık varlık alım programında 15 milyar dolarlık azalışa gidileceğini duyurdu.

Haberin Devamı

ABD Merkez Bankası'ndan (Fed) yapılan açıklamada, para politikasına ilişkin kararların oy birliğiyle alındığı belirtildi.

nalistler, enflasyonda uzun süreli ve kalıcı yükseliş beklentilerinin güçlendiği bir ortamda Omikron varyantı endişelerinin, para politikalarına yönelik belirsizlikleri artırdığını söyledi.

Yeni varyantın seyrinin ve ülkelerin alacağı tedbirlerin pay piyasalarının yönü üzerinde belirleyici olacağını belirten analistler, Fed Başkanı Powell'ın bugün ve yarın yapacağı değerlendirmelerin para politikalarına ilişkin beklentiler açısından önemli olacağını, hafta boyunca açıklanacak verilerin ise oynaklığı artırabileceğini kaydetti.

Omikron varyantına yönelik haber akışının yanı sıra Fed Başkanı Jerome Powell ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın yapacağı değerlendirmelerin piyasa fiyatlamaları açısından önemli olacağını belirtiliyor.

Haberin Devamı