Gazete Vatan Logo

Fed faiz kararı sonrası altından ilk tepki! Fiyatlar resmen değişti, kritik seviye aşıldı, işte son durum...

Fed faiz kararını açıkladı. Kritik karar sonrası altın fiyatlarında son dakika gelişmesi yaşandı. Fiyatlar resmen değişti. kritik seviye aşıldı. ABD Merkez Bankası (Fed) beklentiler doğrultusunda faize dokunmazken, varlık alım azaltımını 30 milyar dolar seviyesine çıkardı. Ons altın fiyatları açıklamalar sonrası dalgalı bir seyirde hareket etti. İşte Fed faiz kararı sonrası gram, çeyrek, cumhuriyet altını fiyatları...

Fed faiz kararı sonrası altından ilk tepki! Fiyatlar resmen değişti, kritik seviye aşıldı, işte son durum...

ABD Merkez Bankasının (Fed) para politikasını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) aralık ayı toplantısı sonuçlandı. Fed’in toplantı sonucundan verdiği mesajlarda; varlık alımında azaltımı ikiye katlanarak 30 milyar dolar olarak belirlendi. Fed'in medyan tahmini 2022 yılı için üç faiz artışı; 2023 için de üç faiz artışı oldu. 2024 yılı için ise 2 artış beklentisi öne çıktı.

Fed’in açıklamaları öncesi 1762 dolar seviyesinde hareket eden ons altın fiyatları, açıklamalar sonrası 1753 dolar seviyesine kadar gerilerken; sonrasında 1780 dolara yükseldi. Altının ons fiyatı saat 23.43 itibarıyla yüzde 0,41 oranında yükselişle 1778 dolar seviyesinde hareket etti.

ALTIN FİYATLARI

Dolar endeksi, sert bir hareketle 96.80 seviyesine tırmanırken, brent petrol 74 dolar seviyesini aştı. EuroDolar paritesi ise, karar öncesi 1.1257 seviyesinde bulunurken, karar sonrası 1.1221 seviyesine kadar geriledi.

Gram altın: 846 lira
Çeyrek altın: Bin 344 lira
Cumhuriyet altını: 5 bin 373 lira