Gazete Vatan Logo

FED faiz kararı ne oldu? FED faiz artışı ne oldu? FED faiz arttıracak mı?

ABD Merkez Bankası (Fed) açıkladı! 28 yılın en yüksek faiz artışını gerçekleştirdi. Fed, politika faizini 75 baz puan artırdı. Fed Başkanı Jerome Powell, karar sonrası yaptığı açıklamada, gelecek toplantıda olası puna artışını da açıkladı. Peki, FED faiz kararı ne oldu? FED faiz artışı ne oldu? FED faiz arttıracak mı? FED yine faiz arttırır mı? FED temmuz kararı ne olur? İşte detaylar…

FED faiz kararı ne oldu? FED faiz artışı ne oldu? FED faiz arttıracak mı?

FED faiz kararını açıkladı! Fed'den 75 baz puan artışı geldi. Yapılan faiz artışı 28 yıl sonra en yüksek faiz artışı oldu. Fed Başkanı Jerome Powell karar sonrası açıklamalarda bulunurken temmuz ayı olası faiz artışını tahminini de paylaştı. Peki, FED faiz kararı ne oldu? FED faiz artışı ne oldu? FED faiz arttıracak mı? FED yine faiz arttırır mı? FED temmuz kararı ne olur? İşte detaylar…

FED FAİZ KARARI NE OLDU?

ABD Merkez Bankası (Fed) 28 yılın en yüksek faiz artışını gerçekleştirdi. Fed, politika faizini 75 baz puan artırarak yüzde 1,50-1,75 aralığına yükseltti.

Böylelikle Fed 1994 yılından bu yana en sert faiz artışını gerçekleştirmiş oldu.

Karar metninde Fed, yüzde 2'lik enflasyon hedefine dönme konusunda güçlü bir taahhüde sahip olduğuna vurgu yaptı.

Fed'den yapılan açıklamada, faiz oranının artırılması kararının 1'e karşı 10 oyla alındığı, Kansas City Fed Başkanı Esther George'un 50 baz puan artırılması yönünde oy kullandığı aktarıldı.

Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) maksimum istihdam ve uzun vadede yüzde 2 enflasyon elde etmeyi amaçladığı vurgulanan açıklamada, bu hedeflerin desteklenmesi için federal fon oranının yüzde 1,50-1,75 aralığına yükseltilmesine karar verildiği ve devam eden artışların uygun olacağının tahmin edildiği bildirildi. Bankanın haziran toplantısında kararlaştırdığı 75 baz puanlık artış 1994’ten bu yana tek seferde gerçekleştirilen en hızlı faiz artışı oldu.

Haberin Devamı

FED FAİZ ARTTIRACAK MI?

Fed Başkanı Jerome Powell, karar sonrası yaptığı açıklamada, "Gelecek toplantımızda 50 veya 75 baz puanlık artış olası görünüyor" dedi.