Gazete Vatan Logo

Evde bakım maaşı neden yatmadı Ağustos 2022? Evde bakım maaşı yatmadı nereyi arayabilirim, ne yapmalıyım?

Evde bakım maaşı neden yatmadı, evde bakım maaşı yatmadı ne yapmalıyım? Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından engelliye bakan kişilere verilen evde bakım maaşı merakla takip ediliyor. Ağustos ayı evde bakım maaşı henüz yatmadı. Normalde her ayın 15’inde yatmaya başlayan evde bakım maaşı yatmayınca engelli yakını vatandaşlar evde bakım maaşının neden yatmadığını sorguluyor. Peki, Evde bakım maaşı yatmadı nereyi arayabilirim?

Evde bakım maaşı neden yatmadı Ağustos 2022? Evde bakım maaşı yatmadı nereyi arayabilirim, ne yapmalıyım?

Evde bakım maaşı yatan iller listesi sorgulanırken, bu ay maaşın yatmadığını gören vatandaşlar “Evde bakım maaşı neden yatmadı 2022 Ağustos? Sorusuna yanıt arıyor. Her ayın 15'i ile 17'si arasında hesaplara yatmaya başlayan evde bakım maaşları ayın 18’i olmasına rağmen henüz yatmadı. Peki, Evde bakım maaşı neden yatmadı, evde bakım maaşı yatmadı nereyi arayabilirim, ne yapmalıyım?

Evde bakım maaşı neden yatmadı?

Ağustos ayı ödemeleri merakla beklenirken, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, bilgi sisteminde yapılan güncelleme sebebiyle gecikme yaşanan illerde ödemelerin hesaplara geçişinin sürdüğünü belirtti.  

Evde bakım maaşı bakiye takibi SMS yolu ile de gerçekleştirilebiliyor. Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne "BAKIYE" yazıp, 4747'e SMS atarak sorgulamayı gerçekleştirebiliyor.

Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil ediliyor. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini yapabiliyor.

Haberin Devamı

Evde bakım maaşı ne kadar oldu?

Yaşlılık, evde bakım ve engelli maaşlarına yapılacak zam oranı, asgari ücret zammıyla birlikte netlik kazandı. Evde bakım maaşı 2706'dan 3340'a çıktı.