Gazete Vatan Logo

Evde bakım maaşı bayramdan önce yatacak mı 2024? Haziran ayı evde bakım maaşı ne zaman yatacak, bayramdan önce evde bakım maaşı yatar mı?

Kurban bayramı için geri sayım başlarken, 15 Haziran'da maaşlarını alacak olan evde bakım aylığından yararlanan vatandaşlar maaşlarının hesaplara erken yatıp yatmayacağına yönelik araştırmalarını hızlandırdı. Bayrama maaşları elinde girmek isteyen vatandaşlar evde bakım maaşı bayramdan önce mi ödenecek, evde bakım maaşı bayramdan önce verilecek mi? Gibi sorulara yanıt arıyor. İşte evde bakım maaşı bayramdan önce yatacak mı, sorusunun yanıtı…

Evde bakım maaşı bayramdan önce yatacak mı 2024? Haziran ayı evde bakım maaşı ne zaman yatacak, bayramdan önce evde bakım maaşı yatar mı?

Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlar, maaş ve sosyal yardım ödemelerinin erkene alınıp alınmayacağını merak ediyor. Emekli ve memur maaşlarının yanı sıra evde bakım maaşı, 65 yaş aylığı ve aile destek ödemeleri gibi önemli sosyal yardımların Haziran ayı ödeme tarihleri, bayram öncesinde erkene alınarak vatandaşların hesaplarına yatırılacak mı sorgulanıyor. Peki, evde bakım maaşı bayramdan önce yatacak mı, evde bakım maaşları bayramdan önce hesaplara yatar mı?

Evde bakım maaşı bayramdan önce yatacak mı 2024?

15 Haziran'da maaşlarını alacak olan memurların maaşlarının bayramdan önce yatıp yatmayacağı henüz kesinleşmedi.

Memur maaşları, normal şartlarda her ayın 15'inde hesaplara yatırılıyor. Fakat ayın 15'inin cumartesi gününe denk gelmesi ve bayram arefesi olması nedeniyle memur maaşlarının 10-14 Haziran haftasında yatırılması bekleniyor. Kurban Bayramı'nın 16-19 Haziran'a yani evde bakım maaşının ödeme günlerine denk gelmesi ve bayram sonra maaş ödemelerinde yoğunluk olabileceği öngörülmesi sebebiyle, emekli maaşlarının bayramdan önce yatırılacağı düşünülüyor.

Haberin Devamı