Gazete Vatan Logo

Esnafa KDV müjdesi

Başbakan Yıldırım, KDV reformunun küçük esnafa kolaylık getireceğini belirterek, “Esnaf satış hasılatı üzerinden KDV hesaplayacak. Beyandan 2 ay sonra KDV’yi ödeyecek” dedi

Esnafa KDV müjdesi

Başbakan Binali Yıldırım son 33 yılda uygulanan kanunda değişiklik yapacak Katma Değer Vergisi (KDV) ile ilgili düzenlemenin TBMM’ye sunulduğunu belirterek, “Bu düzenleme rekor değişiklik yapıyor. 100’e yakın madde var. Vatandaşın Maliye’de biriken KDV’leri artık takvime bağlı olarak ödenecek. KDV iadeleri ödenmezse 3 ay sonra faiz işleyecek” dedi.

Yıldırım, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’ndaki konuşmasında, küçük esnafa KDV konusunda 2 önemli kolaylık getireceklerini açıkladı.

Başbakan Yıldırım, “Hasılat esaslı vergileme sistemine geçiyoruz. Esnaf artık satış hasılatı üzerinden makul bir KDV hesaplayacak, bunun dışındaki teferruatlarla uğraşmayacak” dedi. Yıldırım, küçük esnafın KDV’yi beyan ettikten sonra takip eden ay yerine 2 ay sonra ödeyeceğini belirtti.

Şirketlerin ihraç ettikleri mallardan alacakları KDV’nin kapsamını ve miktarını da genişleteceklerinin altını çizen Yıldırım, şöyle devam etti: “İhracatçılarımız yüklendikleri KDV ve diğer KDV’leri alabilecek. İş yükünü dikkate alarak yeminli mali müşavirlerinin yanı sıra serbest mali müşavirlere de KDV raporu düzenleme imkanı getiriyoruz. Bu da esnafımızın yükünü azaltacak.”

Haberin Devamı

140 milyar TL

KDV sisteminde 2017’nin ilk yarısı itibariyle reel sektörün devletten 140 milyar TL’yi aşan alacağı bulunuyor.

BUNDAN DAHA İYİSİ NE?

Hayırseverlerin yaptırdıkları okul, kreş, bakımevi ve her türlü sosyal projelerine KDV istisnası getirildiğini vurgulayan Başbakan Binali Yıldırım, şöyle konuştu: “Komisyonu’nda geçen hafta kabul edilen tasarıda da birçok güzellik var. asgari ücret yılın başında da aynı, sonunda da aynı olacak. 2020 yılı sonuna kadar yeni bir istihdam seferberliği için yeni kolaylıklar getiriyoruz. ‘Bir senden, bir benden’ programını da hayata geçiriyoruz. Daha bundan iyisi ne? Hiçbir mazeret yok.”