Gazete Vatan Logo

Esnaf kredi paketi şartları nelerdir, 150 milyar esnaf destek paketi başvurusu nasıl yapılıyor? Esnaf kredi paketi kimleri kapsıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan esnaf buluşmasında esnaflara müjde verdi. Erdoğan tarafından yapılan “Esnaf kredi paketinin büyüklüğünü 50 milyar TL artıyla 150 milyar TL'ye çıkarıyoruz.” Açıklaması sonrası Esnaf kredi paketi hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Esnaf kredi paketi şartları nelerdir, başvuru nasıl yapılıyor? Esnaf kredi paketi kimleri kapsıyor?

Esnaf kredi paketi şartları nelerdir, 150 milyar esnaf destek paketi başvurusu nasıl yapılıyor? Esnaf kredi paketi kimleri kapsıyor?

Yüz Yüze Türkiye Esnaf Buluşmasına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan burada esnaflara müjde verdi. "Esnafa destek paketini 50 milyar TL ilave ile 150 milyar TL'ye çıkarıyoruz." diyerek müjdeyi verdi. Peki, Esnaf kredi paketi nedir, şartları nelerdir, başvuru nasıl yapılıyor? Esnaf kredi paketi kimleri kapsıyor?

Esnaf kredi paketi şartları nelerdir, 150 milyar esnaf destek paketi başvurusu nasıl yapılıyor?

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 100 milyar liralık esnaf kredi destekleri 150 milyar TL’ye ulaştı. Halkbank vasıtasıyla 60 ay vadeyle ve yüzde 7,5 faiz oranıyla istifade edilebilecek 150 milyar liralık kredi kampanyasının detayları merak konusu oldu.

Esnaf kredisine kimler başvurabilir?

Esnaf ve sanatkarlar Odası ve Siciline kayıtlı faal esnaf ve sanatkarlar krediye başvurabilir.

Bunun için herkes bulunduğu il ve ilçede kayıtlı olduğu kefalet kooperatifine başvuracak. İşyeri edinme ya da işyeri yenileme kredisi almak isteyenler, 1.5 milyon TL’ye kadar, 10 yıl vadeli, yıllık yüzde 7.5 faizli kredi kullanabilecek. Sıfır taşıt almak isteyenlere de yine 1.5 milyon TL’ye kadar, 7 yıl vadeli, yıllık yüzde 7.5 faizle kredi verilecek.

Haberin Devamı

Esnaf kredi paketi başvurusu nasıl yapılır?

Esnaf ve sanatkarlar, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (ESKKK) ortağı ise kooperatifleri aracılığıyla, kooperatif ortağı değil ise yetkili Şubelerimiz üzerinden kredi başvurularını, Kimlik Belgesi, Esnaf Oda Kayıt Belgesi ve Vergi Levhası örneğini ileterek gerçekleştirebilirler.