Gazete Vatan Logo

Endüsriyel inovasyonun kalbi bu laboratuvarda atıyor

Fransız yazılım şirketi Dassault Systèmes, 40 yılı aşkın süredir pek çok büyük teknolojik başarıya, endüstriyel inovasyonlarla katkıda bulunmaya devam ediyor.

Endüsriyel inovasyonun kalbi bu laboratuvarda atıyor

Dassault Systèmes yazılımlarıyla ortaya çıkan, tasarlanan ve üretilen, arabadan şampuan şişesine kadar pek çok ürün günlük hayatta kullanım alanı bulurken, bulut üzerinden kullanılabilen 3DEXPERIENCE platformu ile kullanıcıların fikirlerini gerçeğe dönüştürmek için ihtiyaç duyacağı bir çözüm paketi sunuyor.

1981'deki kuruluşundan bu yana Dassault Systèmes, küçük bir yan kuruluştan 4,9 milyar euro'luk geliri olan küresel bir şirkete dönüştü. 140'tan fazla ülkede 300 binden fazla müşteriye ürünü, doğayı ve yaşamı uyumlu hale getirebilecek sürdürülebilir inovasyonlar hayal etmeleri için sanal evrenler sunan şirketin, Paris’teki merkezinde düzenlediği etkinlikte, Genel Başkan Yardımcısı Florence Verzelen, Yaşam Bilimleri ve Sağlık Sektörü Başkan Yardımcısı Claire Biot ve 3DEXPERIENCE Laboratuvar Direktörü Frédéric Vacher, sürdürülebilir inovasyon için sanal ikiz deneyimleri ve inovasyonun, yaşam bilimleri ve sağlık sektörlerine etkileri üzerine detaylı bilgileri paylaştılar.

Dijital olarak tasarlanmış ilk uçak ve ilk 3D sanal kalp projesinin geliştirilmesine kadar uzanan teknolojik yenilikler, Dassault Systèmes’in öncü olduğu konulardan bazıları. Şirketin inovasyonlarının geliştirildiği 3DEXPERIENCE Lab, start-up hızlandırma programı olarak açık inovasyon yapısının gelişmesine katkıda bulunuyor. Uzun menzilli insansız hava araçları ile Birleşmiş Milletler’in kalkınma hedefleri ile paralel olarak ilerleyen projeler geliştirilmekte.

Haberin Devamı

2015 Yılında kurulan laboratuvar, şimdiye kadar 25’ten fazla projeye ev sahipliği yaptı. Bünyesinde barındırdığı 1800 mentörü ve global şirketlerle gerçekleştirdiği iş birlikleri ile her geçen gün gelişmeye ve büyümeye devam ediyor. Sanal ikiz teknolojisi kullanılarak geliştirilen projeler, kullanıcıların hayatlarını kolaylaştırmak üzere tasarlanıyor.