Gazete Vatan Logo

En ‘baba’ günde alışveriş 1.5 milyar TL’yi geçecek!

Seçim öncesinde yaşanan durgunluk yerini canlanmaya bırakırken, Babalar Günü’nde alışverişin cirosu 1.5 milyar TL’yi geçecek. İstanbul Shopping Fest ve okulların kapanması durgunluğun faturasını azaltacak.

En ‘baba’ günde alışveriş 1.5 milyar TL’yi geçecek!

Okulların kapanması ve İstanbul Shopping Fest ile aynı döneme denk gelen Babalar Günü için 1.5 milyar TL’nin üzerinde ciro bekleniyor. Babalar Günü alışverişinin bu yıl seçim dönemiyle çakışması yüzünden geçen yıla göre ciddi bir artış beklenmiyor. Anneler Günü için 1 milyar TL olan harcamanın Babalar Günü’nde 1.5 milyar TL’yi aşması bekleniyor. Babalar Günü alışverişinin 1.6 milyar TL’nin üzerinde olan Sevgililer Günü harcamasını yakalaması öngörülürken bu alışverişte teknoloji ürünlerinin payı da hatırı sayılır ölçüde olacak. Babalar için en fazla tercih edilen hediyenin ise giysi olacağı ifade ediliyor.

Aksigorta’nın 25-45 yaş aralığındaki kişilerin Babalar Günü ile ilgili görüşlerini almak üzere yaptırdığı araştırmaya göre, en sık alınan Babalar Günü hediyesi giysi olurken, birlikte yapmaktan en keyif alınan aktivitelerin başında sohbet etmek geliyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Tekirdağ, Bursa, Adana, Kayseri, Samsun, Trabzon, Erzurum, Malatya ve Diyarbakır olmak üzere Türkiye genelinde 12 ilde, kotalı örneklem yöntemi yapılan araştırmada babalara en çok alınan hediye yüzde 60 oranla giysi olurken, çiçek, pasta, dışarıda yemek, mutfak eşyası, teknolojik alet ise diğer hediye alternatifleri olarak sıralandı.

Haberin Devamı

Kalıcı bakım sunuyor

BABANIZA kalıcı ve özel bir hediye almak istiyorsanız Yves Rocher’e uğrayabilirsiniz. Yves rocher’nin en yeni parfüm serisi Nature, odunsu notaların yanında meyveli, baharatlı ve aromatik kokular içeriyor. Babalar Günü’ne özel 69 TL’den.

Bütün babalar şampiyon

Babalar Günü’nde babasına her an yanında taşıyacağı ve hayatına hareket katacak bir hediye almak isteyenler, aktivite saati Misfit Shine ve Misfit Flash’la sürpriz yapabilirler. Şık tasarımının yanı sıra teknolojik özellikleriyle de dikkat çeken Misfit Shine ve Misfit Flash, sokakta yürürken, havuzda yüzerken, spor yaparken ve hatta uyurken aktivite seviyenizi her an izliyor.

İngiliz tarzı

Divarese, George Hogg ayakkabı modellerinde Babalar Günü’ne özel yüzde 30 indirim fırsatı sunuyor. George Hogg dikişsiz kemerler, yüzde 100 deri cüzdan ve kartlıklar da babaların stilini şık bir dokunuşla tamamlıyor.

Haberin Devamı

Doğallık ön planda

FARMASİ, doğal içerikli yeni bakım serisiyle babalara özel bir hediye sunuyor. Erkeksi ve ferah kokularla tasarlanan 100% Man Serisi; duş jeli&şampuan, göz kremi, tıraş sonrası balm ve kolonyadan oluşuyor.

Yol arkadaşı

HAVACILIK ve denizcilikten ilham alan İsviçre üretimi Bell&Ross saatleri, babaların vazgeçilmezi olmayı hedefliyor. Koleksiyonun baş kahramanı WW1-92 Heritage modeli, otantik ve askeri vintage stili yeniden yorumluyor.

Stil ikonu gözlük

DOLCE&GABBANA’NIN katlanır versiyonda yeniden yorumlanmış kare biçimli güneş gözlüğü stil sahibi babalara hitap ediyor. Metal detaylarla zenginleştirilmiş çerçeve hafiflik ve konforu birleştiriyor.

Rahat ayaklar

RAHAT adımlar atmaya önem veren babalar için hediye alternatifleri Polaris’te. Kasik renklerin yanı sıra bordo, yeşil, mavi gibi yazlık renklerin yer aldığı koleksiyonda loaferlar, marin temalı modeller ve beyaz tabanlı deri modeller ön plana çıkıyor.

Haberin Devamı

Mayosu Bonesta’dan

YAZIN canlı renklerini 2015 yaz mayo koleksiyonuna taşıyan Bonesta, babalara mayo seçenekleri sunuyor. Canlı renklerin yansıra siyah ve koyu tonlar da babalar için seçenekler arasında.

Homend’den özel indirim

BABALAR Günü’nde Homend ailesinin iki “baba” ürünü, www.homend.com.tr’den sunulan özel fiyatlarıyla hediye seçiminizi kolaylaştırıyor. Haziran ayı boyunca Grilliant 1402 elektrikli ızgara 169 TL, elektrikli tirbuşon Wineup 2201 ise 29 TL’lik fiyatıyla hediye paketlerine girmeye hazırlanıyor.

Tansiyona dikkat

TÜRKİYE Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneği ve Avrupa Hipertansiyon Derneği tarafından klinik onaylı Braun tansiyon aletleriyle babanızın kan basıncını ölçmek ve sağlını kontrol altına almak kolaylaşıyor. Bilekten ve koldan ölçüm yapabilen modelleri var.

Kahraman koleksiyonu

LC Waikiki, tarz sahibi babalara ve onları kahramanı olarak gören oğullarına özel koleksiyon hazırladı. LC Waikiki’nin Babalar Günü için hazırladığı kombinlerde bordo ve lacivert tonlarının ağırlığını beyaz renk hafifletiyor. Rahat kesimli şort ve pantolonlar, polo tişört veya kısa kollu gömlekler ile kombinleniyor.

Haberin Devamı

Çalışan babalara

KESKİN Color, orijinal deri kapaklı bloknotlar ile babalar için şık hediye alternatifleri sunuyor. Ürünler; siyah, açık kahve ve koyu kahve renk alternatifleri ile sunuluyor.

Şık alternatifler

PIERRE Cardin, babalar için hediye arayışına girenlere şık alternatifler sunuyor. Pierre Cardin’in erkek koleksiyonunda takım elbiseden gömleğe, pantolondan tişörte, cüzdandan kemere kadar her babayı mutlu edecek bir çok hediye seçeneği bulunuyor. 28 Haziran’a kadar ikinci ürüne yüzde 50 indirim var.

Lezzetli hediyeler

BERNARDO, maharetli babalar için granit pişirme ürünleri ile hediye seçenekleri sunuyor. Yüksek ısı iletimi, soft touch kulplar ve pyrex cam kapak özellikleri ile mutfakların vazgeçilmezi olan granit pişirme ürünleri yüzde 50 indirim fırsatıyla sizleri bekliyor. Ayrıca yemek hazırlayan babalara mutfakta kolaylık sağlayacak ahşap bıçak bloğu bu aya özel 358 TL’den 149 TL’ye satılıyor.

Mangalcılara elektrikli barbekü

Akel Elektrikli Ev Aletleri, yeni nesil barbekü ve ızgaralarıyla babalar için hediye seçeneği sunuyor. Kokusuz, dumansız ve yıkanabilir özelliğiyle mangal yapmayı kolaylaştıran elektrikli barbekü ve ızgaralar, mutfak, balkon, teras ve bahçede kullanılabiliyor.

Adını kaleme yazın

SCRIKSS Hediye Seti; ömür boyu mekanik garantiye sahip Scrikss 38 mat roller kalem ve thermo deri kaplı defteriyle üzerinde adı yazacak olan babanıza vereceğiniz en hediyelerden biri olmayı hedefliyor. Fiyatı: 56 TL.

Zamanın izlerini siliyor

LIERAC, Premium serisiyle babalar için zamanı durduruyor. Seride yeniden yapılandırıcı serum, göz çevresi kremi, karma ciltler için yaşlanma belirtilerine karşı gece ve gündüz kremi ile kuru ciltler için yaşlanma belirtilerine karşı gece ve gündüz kremi bulunuyor.

Farklı hediye arayanlar Tekzen’e

Tekzen, babalarını hem mutlu edip hem de ihtiyaçlarını karşılamak isteyenleri yüzlerce hediye seçeneğiyle bekliyor. Tekzen’de Maestro akülü vidalama aleti 179.90 TL’den, kamp sandalyesi 29.99 TL’den, online satış sitesi tekzen.com.tr’ye öze National Geographic dürbün 289.90 TL’den satışa sunuluyor.

Özel kampanya

AMWAY, babaların anlamlı gününü özel bir kampanya ile kutluyor. HYMM Tıraş Köpüğü, HYMM Tıraş sonrası Dinlendirici Losyon ve 3 bıçaklı tıraş makinesinden oluşan Babalar Günü paketini 22 Haziran’a kadar yüzde 10 indirim fırsatı ile satışa sunuyor.

% 25 indirim EST Shop’ta

EYÜP Sabri Tuncer, 21 Haziran’a kadar online mağazası EST Shop’tan yapılan tüm alışverişlerde yüzde 25 indirimli hediyelerle Babalar Günü’nü kutluyor. EST Shop, banyo tekstili ve spa ürünlerinden parfümlere, kolonya ve anti-bakteriyel ürünlerden ev bakım setlerine kadar pek çok cazip seçenekle tüketiciye ulaşıyor.

Her cilde uygun

CAUDALIE Organik Üzüm Suyu, her cilt tipine uygun. Bakımlı babalara tıraş sonrası ferahlık sağlayan bu ürün cildi nemlendirerek yumuşatıyor ve tazeliyor. Doğal nemlendirme faktör elementini harekete geçirerek cildin hidrolipidik (en üst) tabakasını nemlendiriyor. Fiyatı: 62.50 TL.